keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Tuulian koulutus 11.4.2013

Tulee nyt vähän putkeen näitä postauksia, eli selailkaa alaspäin kun siellä on lisää uusia juttuja.

Suunnitelmista poiketen päästiinkin Tuulian koulutukseen toista kertaa tänä keväänä. Ratapiirroksen näin vasta menomatkalla ja siinä sitten alustavasti suunnittelin mitä radalla vois tällä kertaa sählätä ;)

rata 11.4


Käytiin rata Tuulian kanssa läpi alkuun ja olihan siinä eri juttuja taas mitä ennen ja uusia ohjauskuvioita oli flippi ja tuplasylkkäri (jota ei sit ehditty harjotella)

1-3: koira otettiin vastaan 3. hypyn vierestä ohjaamalla kohti 2.hypyn ponnistuspaikkaa koiran laskeutuessa 1.hypyltä. Tää oli meille vaikee ja treenattiinkin sitä jonkun aikaa palkan kanssa. Suurimmat virheet tein ohjatessani kohti hyppyä enkä ponnistuspaikkaa. Muutenkin masteri on tottunu tulemaan suoraan mun luo hyppyjen yli ja sivuttaisirtoomista on tullut treenattua ihan liian vähän viime aikoina taas. No jätettiin tää kotiläksyks muutaman onnistumisen jälkeen.

4-9: takaakiertovalssi neloselle, jossa piti lähteä ajoissa liikkeelle (himmailin pari ekaa kertaa). siitä sujuvasti kasille, johon saksalainen. Tää saksalainen on jotenkin jääny hyvin päähän ja se suju nytkin hyvin joka kerta :)

10-11: Tähän valitsin pakkovalssijaakotuksen ja tässä kympin takana oli hämynä pikkuputki, johon masterikin pariin kertaan meni. Tärkeetä oli ettei koiraa saanu katsoa yhtään vaan piti katsoa paikka johon halusi sen tulevan ja tällöin rintamasuunta oli oikein itsellä. Kepeille piti antaa tilaa mutta ohjata kuitenkin tiukasti. Tää onnistu lopulta superhyvin!! :)

12-17: 12 hypylle tein pakkovalssijaakotuksen taas ja tässä oli tärkeetä ettei etene riman puoliväliä pidemmälle, jotta saa etumatkaa 14 takaakiertoon. sinne siis valssi vielä ja hyvin edeten kohti 16. hypyn persjättöä. Tää onnistu ensin hyvin, mutta sitten masteri tuli ohi pariin kertaan. Tärkeetä oli saada katse kääntymään ajoissa niin rupes sujumaan.

18-20: 18 hypylle twisti tai mikälie. Seuraavaan putkeen lähetin ajattelematta alkuun väärällä kädellä kun mielessä oli joku sylkkärin tapainen, mutta tietysti se piti lähettää koiran puoleisella kädellä. Tuulia puhui siihen malliin, että "ette oo varmaan paljoon tehny tällaisa lähetyksiä putkeen", mutta kerroin kisoissakin tekeväni usein niin,e ttä lähetän "väärään päähän" ja ongelma olikin ehkä kieputuksessa edelliselä hypyllä kun ei meinannu masteri irrota niin hyvin putkeen. Syy selviskin ja mun piti antaa katsekontakti masterille hypyllä jonka jälkeen se ampas hienosti aina putkeen.

21-24: 22.hypylle kierrätin ulkokautta ja siihen taas twist. Tähän olis voinu tosiaan tehdä sen tuplasylkkärin, jolloin olis voinu pakkovalssata sueraavaan putkeen, mutta me ehdittiin tehdä vaan twistillä ja siitä pimeeseen putkeen pituuden kautta ja ite putken toisen suun ohi, jolloin koira näkee jalat ja tulee perässä oikeeseen suuntaan. Ekalla kerralla meinas tulla törmäys, mutta ei ihan tullu :D

25-27: Tää oli se uus ohjauskuvio eli flippi. Vasemmalla kädellä heitettiin koira 25.hypylle, käännyttiin valssaamaan ja hetken vedätettiin oikealla kädellä, jonka jälkeen ympäri ja koira selän takaa persjätöllä 26.hypylle ja heti perään persjättö 27.hypylle. Tässä piti vaan uskaltaa liikkua ja ekalla kerralla en liikkunu, mutta pelastin tilanteen tekemällä viskileikkauksen 27.hypylle :D No saatiin flippikin onnistumaan hienosti kun vaan liikuin.

26-maali: Koko lopussa tärkeintä oli myös liikkua rohkeasti, eli 29 takaakierrosta lähteä nopeasti pakkovalssiin 30 hypylle ja siitä käänytä ennen kun koira on hypyllä ja jaakottaa. siitä sit sellanen "ilmava niisto" 31:lle ja maaliin.

Loppupätkää tehtiin toisella kierroksella useempaan kertaan ja Mikko jo uhkaili, että kävelen raumalle, jos ei ala liikettä itestä löytymään ja löytyihän sitä! Mikko ja Terhi oli sitä mieltä, että liikun laiskasti ja kun he on nähny mun juoksevan fysiikkatreeneissä lujaa niin näyttäähän se hitaalta siihen verrattuna. Ongelma vaan on, ettei aivot tuota käskyjä tarpeeks nopeesti ;) koko ajan pitää kelata, että mitä seuraavaks.

No jokatapauksessa huomas taas, miten taitava masteri on ja pitäs luottaa siihen enemmän ja liikkua vaan rohkeammin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti