Masteri

Kylini Wish Master
''Masteri''
Rotu: Parsonrussellinterrieri
Synt. 23.10.2009
Kasvattaja: Karen Rimmer
Omistaja: Kaarina Jokinen (sij. Anniina Aho)
Näyttelyt: FI MVA
Agility: medi3 (1 x SERT-A)
LTE: suoritettu 84 pist./laukausvarma
Masteri koiranetissä
 
Masteri on tullut englannista suomalaiselle parson-kasvattajalle ja sieltä sitten mulle sijoitukseen. Edellinen koirani Sukke oli saman suomalaisen kennelin kasvatti. Masteri on luonteeltaan aivan erilainen kuin sukke oli, mutta sen takia se onkin loistava harrastuskoira. Masteri on vilkas ja energinen, mutta kuitenkin omalla tavallaan rauhallinen. Se toimii täysillä sillon kun pitää, mutta kotona osaa rauhoittua.

Ykköslajimme on agility, joka aloitettiin kunnolla alkukeväästä 2012 Jyväskylän Agility Teamilla ohjatussa jatko2-ryhmässä. Tätä ennen oltiin itsenäisesti tutustuttu lajiin russelliporukalla jonkun verran. Kesällä muutettiin Raumalle, jossa onneksemme pääsimme loppukesästä ohjattuun ryhmään ja sen myötä kouluttajan kannustuksesta startattiin myös ensimmäiset viralliset kisat, joista heti napattiin kaksi voittonollaa ja LUVAt. Kakkosluokkaan noustiin helmikuun lopussa 2013 ja kaksi LUVA-nollaa kakkosista napattiin heti seuraavana viikonloppuna. Nyt keskitytään hetki kontakteihin ja haetaan sitä nousunollaa heti niiden toimiessa.

Agilityn lisäksi teemme jonkun verran TOKOa ja myös Rallytoko-koulutuksessa olemme käyneet. Keinoluolilla kävimme aiemmin ja jopa yhdessä kokeessakin, mutta sillon ei vielä itsevarmuus riittänyt viemään tilannetta järkevästi loppuun. Näyttelyissäkin olemme käyneet aktiivisesti, vaikka nyt valioitumisen jälkeen  hieman harvemmin. Lisäksi on tullut kokeiltua mm. viehejuoksua ja flyballia ja täytyy sanoa että koirasta olis kyllä lajiin kuin lajiin, mutta millään ei riitä aika kaikkeen.

Tavoitteena meillä on edetä agilityssa mahdollisimman pitkälle ja pysyä tietysti terveenä, jotta agilityura voi jatkua. Näyttelyistä pitäisi metsästää suomesta yksi CACIB ja jossain vaiheessa käydä myös ulkomailla näyttelyissä. TOKOssa vois alokasluokkaa käydä koittamassa jossain vaiheessa.

Masterilla on myös kaksi pentuetta ja sen pennutkin ovat jo osoittaneet hyviä harrastuskoiran ominaisuuksia ja kaikenlisäksi ovat myös ulkomuodollisesti erinomaisia. Osa onkin käynyt näyttelyissä menestystä hakemassa ja pari pentua on päässyt kokeilemaan mm. agilitya ja muita harrastuksia :)

3 kommenttia:

 1. Hyviä kuvia masterista täällä blogissa!
  T. äiti

  VastaaPoista
 2. Moi,
  Huomasin Masteri kuvan yhdistyksen etusivulla ja luulin jo siinä olevan oman koirani kuva. Minulla on masterin pentu ja se on ihan kuin ilmetty isänsä! Kiva koira muutenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi. Kiva kuulla. Voisitko laittaa mulle vaikka sähköpostia anniina.c.aho@gmail.com Olis kiva kuulla lisää pennusta :) Jos tää on se pentu mitä luulen, niin se oli jo pienenä ihan ilmetty isänsä!

   Poista