torstai 25. huhtikuuta 2013

Buzzador: Maxim sport


Kirjoitinkin joku aika sitten, että sain buzzattavaksi maxim sport-tuotteita ja nyt ne alkaa olla testattu ja aika kirjottaa mielipiteitä.

Maxin-tuotteista löytyy lisää infoa sivulta http://www.maximsports.fi/.

Testattavaksi sain

-Maxim Energy Bar energiapatukoita kahta makua
-Maxim Recovery Bar proteiinipatukoita kahta eri makua
-Maxim After Training proteiinipatukoita kahta eri makua myös

-Maxim Hypotonic Sport Drink urheilujuomajauhe
-Maxim Total Hydration poretabletit

-Maxim Recovery Drink palautusjuoma kolmessa eri maussa
Kuva googlen kuvahausta


Energiapatukat on siis tarkoitettu syötäväksi ennen treeniä ja ne sisältääkin pääasiassa nopeita ja hitaita hiilihydraatteja. Näitä olen syönyt ennen fysiikkatreenejä ja ne on osoittautunut oikein hyväksi energianlähteeksi, koska ennen treenejä ei voi syödä määrällisesti paljon, mutta energiaa tarvii silti. Näissä patukoissa makuina oli Caramel&choco ja sweet&salty. Molemmista pidin ja näitä vois maultaan verrata ihan suklaapatukkaan. Sweet&salty sisäls suklaata ja suolasempaa pähkinää joiden yhdistelmästä erityisesti pidin. Treeneissä on riittänyt energiaa kun olen lisäksi juonut myös testattavana ollutta energiajuomaa ennen treeniä ja osittain sen aikanakin.
Proteiinipatukoita olen käyttänyt hyödyksi välipalana esimerkiksi agilitykisoissa, jossa ei välttämättä saa ruokaa moneen tuntiin. Patukat on pitäny hyvin nälän poissa ja antanu energiaa suoritusten välissä. Olen käyttänyt näitä myös ennen treeniä energiapatukoiden loputtua ja on ne toiminu siinäkin tarkoituksessa. Erona energiapatukoihin on siis suurempi proteiinimäärä. Näissä on 1/3 proteiinia, joka on ehkä melko vähäinen määrä. Makuina oli banaani ja caramel&hazelnut, joista jälkimmäisestä tykkäsin enemmän. Banaanipatukka oli koostumukseltaan aika jauhoinen ja alkoi ällöttämään
puolikkaan patukan jälkeen. 


kuva www:maximsports.fi


 Pienempiä 35g proteiinipatukoita oli myös kahta makua testissä, eli tumma suklaa ja kuvassa näkyvä hazelnut&chocolate crisp. Näitä söin treenin jälkeen ja tuntuivat kyllä toimivan ja ehkä auttoivat nopeampaan palautumiseen. Molempien mausta tykkäsin. Näissä patukoissa on melkein saman verran hiilareit ja protskua, eli koostumus on parempi kuin isommissa patukoissa.

Packshot-facing-Maxim-ActiveHydrationPackshot-AW-4---facing-Maxim-Recovery-Drink-250ml_Chocolatetuotekuva
Urheilujuomia olen juonut ennen rankempia treenejä, eli lähinnä ennen juoksulenkkiä tai ennen fysiikkatreenejä. Juomajauhe sekoitetaan kylmään veteen ja sen voi tehdä etukäteen jääkaappiin valmiiksi. Näitä juomia varten paketissa tuli mukana juomapullo, jossa on mitta-asteikko helpottamassa veden määrän arviointia. Se onkin ollut ihan loistava käytössä. Ainut miinus pullossa on, ettei nokka pysy auki vaan sitä saa aukoa koko ajan juodessa. 

Juomajauhe on sitruunanmakuinen ja suht neutraali. Suositeltu 750ml määrä tuntui isolta, joten olen käyttänyt 500ml vettä ja siihen 2 mitallista jauhetta. Juon juoman just ennen treeniä ja välillä olen ottanut lopun mukaan treeneihin jos on jäänyt. Poretabletit on appelsiinin makuisia ja niistä en oikein pitänyt. Tabletit liukenee huonosti veteen ja maku ei oo kovin hyvä. Lisäks kerran ennen juoksulenkkiä join tätä ja maha tuntui menevän sekaisin. 

Palautusjuomaa olen testannut treenien jälkeen. Yksissä fysiikkatreeneissä toinen reisi meni todella jumiin ja melkein kramppas, mutta join treenin jälkeen juoman ja enyttelin yms niin seuraavana päivänä pystyin tekemään 10km juoksulenkin, eli jotain apua varmasti oli tästäkin.

Tää oli siis eka kerta kun ikinä käytän mitään tällaisia urheiluvalmisteita ja täytyy sanoa, että yllätyin positiivisesti! Varmasti ostan jatkossakin näitä tuotteita käyttöön.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti