tiistai 16. huhtikuuta 2013

Treenit 4.4.2013 ja kontaktien edistymistä

Terhi piti tällä kertaa treenit ja oikein kiva rata saatiin taas rakennettua ja mun toiveesta kontaktitkin oli jälleen radalla.

treeni 5.4Treenattiin kahdessa pätkässä ja ekalla pätkällä saatiinkin koko rata käytyä läpi.

2: niisto, niin, että olin valmiina jo siivekkeen takana. Ekalla kerralla ei onnistunu ja sit kun masteri hyppäs niin se ei koonnu itteensä ollenkaan ja tiputti riman. Tähän vaikutti sekin, että rima oli 45 cm. Täytys enemmänki alkaa näitä tekemään ja tehdä vähän hyppytekniikkatreeniä. No lopulta tää suju hyvin.
3: kepeillä koira piti jättää yksin pujottelemaan ja jäädä 4. hypyn taakse. Ekalla ei onnistunu, mutta kaikki muut toistot meni hienosti.
5-9: vitoselle päällejuoksu-persjättö tai päällejuoksu ja sylkkäri, niinku ite tein ekalla kerralla kun myöhästyin persjätöstä. Molemmat toimi, mutta persjätön kans piti vaan uskaltaa kääntyä tarpeeks ajoissa. Siitä puomille putken ja takaakierron kautta ja näissä ei ongelmaa.
10-11: Masteri sai mennä ite puomia ja mä menin 10 hypyn taakse ja sieltä vapautin. Hieno kontakti oli tässä joka kerta ja myös aika suora vaikka olin sivulla. 11. putkeen tarkka vienti, ei ongelmaa näissäkään.
12-15: 12.hypyn jälkeen välistäveto, jota vähän hiottiin kun masteri hyppäs ensin liian pitkälle ja kiers väärän siivekkeen. Saatiin sujumaan kun jarrutin putkesta tullessa, vedin hypyn jälkeen vastakädellä ja heti lähdin liikkeelle, eli ei saanu vetää liian pitkään jotta tiestä tuli sujuva. Makee kontakti A:lla joka kerta ja tässä masteri ei aina meinannu lähtee edes vapautuksesta kun niin tiukasti oli kontaktilla.
16-19: vastakäännös putkeen ja tässä piti olla melko kaukana koirasta, jottei tullu kiire 17.hypylle, johon heitto selän taa ja sit katse koirassa, ettei tulis 18.hypyn ohi (tuli pari kertaa).
20-23: Tää meni alkuun hyvin, mutta sit tuli kämmi ja masteri päätti, ettei se voi mennä tuohon putken päähän, vaan se on väärin. Ideana oli siis lähettää koira putken pimeään päähän ja jäädä ite putken taakse, jolloin koira kääntyy oikealla putken taakse ulos tullessaan. Masteri koitti mennä toiseen päähän, kepeille ja kiertää koko putkenkin ja lopulta saatiin se meneen oikein ja siitä superpalkkaus muutaman kerran. Putken jälkeiselle hypylle vielä poispäinkäännös, jottei koira menny 22 hypyn ohi.

Toisella kiekalla hiottiin paria kohtaa ja sit tehtiin kontaktitreeniä. Terhi meni oman koiransa Zikin kanssa edellä puomilta renkaan kautta A:lle ja me mentiin ihan parin metrin päässä perässä. Hienosti suju tää ja pomminvarmat kontaktit oli. Tehtiin myös toistepäin. Lisäks tehtiin nopeita ja hitaita vapautuksia, ohi juoksemista ja ympäri kiertelemistä ja heitti Terhi palloakin. Jokainen kontakti oli ihan priimaa eikä mitään nytkymisiä tai epävarmuutta näkyny, joten oikeeseen suuntaan mennään ja koska nää olit nyt ekat treenit kisojen jälkeen joissa kannoin masterin läpijuoksujen jälkeen pois radalta, niin se taitaa toimia. Samalla linjalla jatketaan tuli hylkyjä tai ei! Joskus meillä on vielä kisoissakin niin makeet kontaktit, että kanssakisaajat on vihreinä kateudesta!! :D Selvästi kisoissa ratojen keskeyttäminen kontaktin läpijuoksun sattuessa oli hyvä päätös!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti