tiistai 30. huhtikuuta 2013

Kuninkuusluokka kutsuu!!

Piti kertoa seuraavaksi tamskin huonosti menneistä kisoista, joissa ekalla radalla koira otti kontaktit, mutta tästä hämääntyneenä ohjaaja unohti yhden hypyn ja sähläs muutenkin, seuraavalla radalla kontakteja ei otettukaan eli kantamalla tultiin maaliin ja hyvänmielen hyppärilläkin vaan nauratti kun piti vähän sählätä :D Näiden kisojen jälkeen treenasin itsenäisesti kaikki huonosti menneet asiat ja kaikki tietty sujui hyvin. Lisäks käytiin tsaun epiksissä tekemässä yhdellä radalla hyvät kontaktit ja kahdella tultiin taas kantamalla maaliin..pieni epätoivo jo meinas iskeä, mutta mitä näitä muistelemaan(ja kyllä mä toisaalta uskoin edelleen, että työ tuottaa tulosta)..Krista ja Pina nous kakkosiin tamskilla, eli saatiin sentään sitä juhlia skumpan kera epiksissä ja se piristi mieltä :)

Mutta kuten otsikosta voi päätellä, tällaisen ruusukkeen kanssa sai masteri poseerata lauantaina:


Viime viikonloppuna se sitten tapahtui: mun ensimmäinen kisakoirani nous kolmosluokkaan reilun vuoden ohjattujen treenien jälkeen! Vaikka tiesin, että meissä on potentiaalia niin tuntuu se silti jotenkin uskomattomalta ja oon niin kiitollinen tosta hienosta koirasta joka tekee tän mahdolliseks ja siitä asenteesta jonka mulle on elämä opettanu, eli ei luovuteta ja epäonnistumisista ei lannistuta vaan jatketaan eteenpäin! Kokeneemmat aksaajat ei ehkä edes muista miltä se tuntu kun eka koira nous kolmosiin :) hieno tunne se on

Olin siis ilmottanut masterin TSAU:lle lauantaille neljälle radalle (3xagi ja 1xhyp) ja sunnuntaille ATT:lle kahteen agirataan. Otin paljon startteja ja hyppärinkin kun ajattelin agiratojen päättyvän lyhyeen kontaktien takia.

Tsaun kisat alko ilosesti kun sain kuulla Kaisan ja Luumun nousseen kakkosiin hyppynollalla! Onnea vielä heille :) Meillä oli vuorossa ensin hyppyrata, johon olin päättänyt lähteä tekemään hyvää rataa. Tässä tuomarina oli Anders Virtanen, jonka ratojen tiedän sopivan meille, vaikka niissä yleensä aika pyöritystä onkin. Ja niinhän se rata sopi jälleen. Yhdessä kaarteessa masteri lähti hakemaan edessä ollutta muuria ja sain sen kääntymään myöhässä ja tästä johtuen seuraavan hypyn rima tippui. Aika oli nopea kuitenkin ja nollia ei tullut, joten voittohan tällä vitosella napattiin :) Erityisen hyvä mieli jäi ennen keppejä tehdystä niisto-persjätöstä joka onnistui todella hyvin! Alla linkki videoon.

Hyppyradan video

Toinen rata oli Asko Jokisen rata ja myös hänen ratansa on meille sopinut erittäin hyvin. Ennen tätä B-rataa otin keinua ulkona ja palkkasin lelulla. Meitä kuulutettiin jo lähtöön kun masteri roikkuu lelussa eikä päästä irti. Tein kaikkeni ja huusin ja yritin repiä lelua ja lahjoa nameilla yms ja lopulta sainkin lelun revittyä pois ja suoraan juostiin radalle tästä. Ainakin oli kiukku päällä ja rata olikin hyvä siihen asti kunnes ohjasin putkeen hypyn sijasta ja tästä HYL. No loppuun asti jatkoin hyvin ja masteri otti hienon kontaktin puomilla, joten hyvällä mielellä maaliin:)

B-radan video

Kolmas rata oli jälleen Andersin ja ihan mukava profiililtaan. Suoritus oli ehkä huonoin näistä, koska olin huolimaton ja kaarteet venyi. Pystyin kuitenkin soveltamaan loppuun takaaleikkauksen kun huomasin etten ehdin valssiin. tuloksena 10rv (aikaan päästiin mut huono se oli kaarteiden takia). Tämäkin video löytyy mun kanavalta jos jotain kiinnostaa.

Neljäs rata oli Askon ja taas oli mukava profiili. Lopussa oli tiukka paikka putkella että saa koiran oikeaan päähän, mutta muuten ihan ok. Alku lähti hyvin ja näin, että pysähty kontaktille (tosin videolla näkyy että pysähty hiekalle). Suoran putken jälkeen putkijarru unohtu ja kaarre venyi, mutta sain koiran kuitenkin kääntymään.  putkelle vientikin onnistui ja masteri lukitsi oikean pään heti hypyllä. kepeille mennessä kävi mielessä, että nyt on nolla lähellä ja siinä masteri onneks sujahti ite kepeille suoraan vaikka mun ohjaus oli miten sattuu. Nollana siis maaliin ja jännittämään saadanko serti vai ei. Ja niin siinä kävi, että ainoa nolla tehtiin ja aikakin oli varsin hyvä kaarteet huomioon ottaen ja nollavoitto sertin kera oli tästä tuloksena!!! :) Ei tarvinu siis sunnuntaina lähtee kisaileen. Oli myös huikeaa, että kaikki kontaktit tosiaan otettiin. On kiva, että se hylkyputki ja koiran kantaminen radalta ei oo menny hukkaan. En tosin usko, että vieläkään kontaktit olis supervarmat, mutta parempaan päin

D-radan video

Nyt pidetään kisoista taukoa ja en todellakaan edes yritä keräillä nollia SM-kisoja varten, vaikka se teoriassa mahdollista oliski. Ei me olla valmiita SM-kisoihin, vaan paljon on palasia laitettava vielä kohdalleen, että radat tulee sujuvammiks ja kaarteen pienemmiks. Ens kaudelle sitten yritetään nollia keräillä. Seuraavat kisat vois olla ehkä WECA:lla toukokuun lopussa ja sitten meidän omissa iltakisoissa startataan kyllä. Rauman näyttelykin lähestyy ja sormet jo syyhyää päästä nyppimään masterin karvakaulus pois, mutta taidan tehdä sen vasta lähempänä näyttelyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti