torstai 24. tammikuuta 2013

Tuulia Liuhdon koulutus 18.1.2013

Heti perjantaina meillä oli purinalla Kaarinassa Tuulia Liuhdon koulutus, jonne mentiin Terhin, Mikon ja Kristan kans. Ratapiirrustus tuli samana päivänä sähköpostiin, joten näin sen ekaa kertaa automatkalla, jossa sitten käytiinkin sitä yhdessä läpi. Pakkasta muuten oli -26, eli kiitollisia oltiin kunnon lämmitetystä hallista.

Tuulian koulutus


Käytiin rata myös tutustuessa läpi Tuulian kanssa ja mietittiin toimivimmat ohjaukset. Taidan vaihtelun vuoks listata ne tähän alas.

2. Pakkovalssi
5. Niisto
6. Pakkovalssijaakotus
7.-8. Valssi
9. Niisto
12. Takaakiertovalssi
13.-14. Putkijarru ja sylkkäri
14.-15. Putkijarru ja pakkovalssi
15-.17 edelleen putkijarruja :D
18. Pakkovalssijaakotus
19.-20. Persjättö
21. Vastakäännös
23. Pakkovalssijaakotus
25.-26. Persjättö
27. Löysä sylkkäri
29. Saksalainen
30.-33. Täysiä maaliin! ;)

Eli kuten listasta huomaa, päivän sana oli pakkovalssi. Kakkosella heti todettiin, että saan lähteä kääntymään TODELLA aikasin, jotta saadaan kaarre tiukaks, eli melkein heti kun Masteri oli laskeutunu ekasta hypystä ja lukinnu takaakierron niin sain kääntyä ja VAU mikä kaarre siitä lopulta tulikin :) Niistossa piti odottaa tarpeeks pitkään, mutta kuitenkin edetä pakkovalssiin heti kun koira lähtee hyppyyn. Tätä hiottiin muutaman kerran ja sain todella hyvä ohjauksen lopulta aikaan. 7.hypyn jälkeen sai heti kääntyä valssiin ja aluksi blokkasin Masterilta tien 8.hypylle, mutta uusinnalla onnistui hyvin. 9.niistoa hiottiin taas hetken ja saatiin onnistumaan sekin. 11.-12 menin hyvin, mutta ne putkijarrut...HUOH.. No Masterihan ryntäsi 13.putkesta suoraan 14. väärään päähän ja tätä sitten otettiin ihan lelun kans, että saatiin jarru toimimaan. Jarruttaa piti jo ennen 13.putkea pysäyttämällä oma liike ja samoin ennen 14.putkea sylkkäri jarrutti hyvin. Pakkovalssia (tai tarkemmin käteen kiinni tulemista) hiottiin kans kun meinas koira karata 15 putkenkin väärään päähän ja lelun kans hiottiin tätäkin. Samoin 16.putki tuotti ongelmia kun masteri meni A:lle koko ajan. No heti kun mun rintamasuunta oli oikein pois A:lta niin alko sujuun. Tässä välissä pidettiin tauko. Krista kuvas ekankin pätkän videolle, mutta ei painanu rec-nappia ollenkaan :D Me ja kamerat ei tiedä hyvää yhdessä kun ite onnistuin tekemään jotain WECAn kisavideoiden kans ja ne hävis koko levyltä :O No toi lainakamera käyttäytyy aika usein kummallisesti, joten syytetään sitä.

Tokalla pätkällä otettiin vielä nää putkijarrut alkuun ja sit siirryttiin tahkoamaan 18.hypyn pakkovalssijaakotusta, jossa masteri sinnikkäästi meni putken väärän päähän hypyn jälkeen. Itellä oli katse koiraan ja samalla rintamasuunta putken päätä kohti, joten ihmekös tuo ja lisäks mun ohjausliikkeetkin oli Mikon mukaan liian isoja. No lelun kans otettiin tätäkin ja heti kun tajusin miten mun pitää olla niin saatiin tosi hienosti sujuun tää. Seuraava putki ja vastakäännös ei tuottanu ongelmia, mitä nyt aavistukseen pitkään pidin ohjausta päällä. 23. pakkovalssijaakotus suju hyvin, mutta renkaan jälkeen masteri haki 8.hypyn ja vielä kutosenkin :D Ei ainakaan estehakuinen koira ;) No nimellä kutsuminen auttoi ja persjätössäkin onnistuin, vaikka aika hilkulla oli. Sylkkäri meni ok, mutta Masteri ei parilla ekalla kerralla löytänyt keppejä ollenkaan vaan haisteli ilmaa ja etti jotain ihan muuta (toiselta kentältä tuli hajuja?). Kerran näytin kepit kädestä pitäen niin alko sujuun tuokin kohta. Loppu menikin kerrasta ja melkein yhtä aikaa oltiin maalissa! Tuulia sanoi, että erityisesti putkijarruja pitää muistutella mieleen ja samoin sitä kontaktin vieressä olevaa putkea vois treenata. Muuten kuulemma näytti hyvältä meno :) Loppupätkästä mulla on video, mutta toi kamera on sellanen ettei videota voi editoida, joten siinä on Kristan pätkä samassa ja kaikenmaailman kommentit, joten en tiedä viittinkö julkasta :D

Ja taas huonot ja hyvät puolet

Ihan yleisesti oma asenne oli parempi ja koiran vire oli parempi

Hyvät:
1. Pakkovalssioivallus
2. Kontaktit jälleen SUPER (kiitos vaan häiriötreenille ja Terhille)
3. Saksalainen sujui :)

Huonot:
1. Ne putkijarrut
2. Kepeillä sekoilu
3. Pakkovalssijaakotus mutkaputken vieressä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti