torstai 10. tammikuuta 2013

Ohjatut treenit 3.1.2013

Torstaina 3.päivä meillä oli pitkästä aikaa ohjatut treenit ja vetäjänä Topi. Rata oli kiva ja sisäls yhden mielenkiintoisen juoksupätkän, jonka tiesin olevan vaikein kohta meille. Rata näytti tältä:

3.1.2013

Heti alussa piti tehdä koiran sivuttaisirrottaminen, eli itse mentiin 2.esteen taakse(tai eteen, eli 3.esteen puolelle) ja jätettiin koira vinoon ykkösesteeseen nähden ja yritettiin saada se hyppäämään ykkönen pienellä ponnistuspaikkaa kohti tehtävällä merkkausliikkeellä. Tästä ei meinannut tulla mitään, vaikka Liuhdon koulutuksessa oltiin tehty melkein samanlaista ohjausta, tosin paljon voimakkaammin hyppysuuntaan ohjaten. No otettiin sitten palkalla ja lähempää ja saatiin aikaa kulumaan jo puolet tähän :D Päätettiin, että jatketaan tämän harjoittelua itsenäisesti. Ideana olisi ollut tehdä perjättö kolmosen eteen, jolloin olisi juostu kolmosen vasemmalta puolelta, mutta koska lähtö ei onnistunut näin, niin ohjasin ykköselle ja kakkoselle ihan normaalisti ja sitten vaan juoksin kovaa putken ja A:n välistä ja ehdin ihan hyvin heittämään koiran vitoselle ja kun olin kaukana niin Masteri kääntyi hyvin vitosen jälkeen A:lle.

A:lla piti vähän odotuttaa, jotta ehtii hyvin seiskan taakse ja rintamasuunta hyvin putkea kohti, jottei hae keinua. Putken jälkeisen hypyn eteen valssi tai persjättö, jonka jälkeen kyykättiin ysi n eteen ja lähdettiin samantien kepeille. Tässä jäin aina liikaa odottelemaan, mutta saatiin lopulta sujumaan. Keppien jälkeen piti kääntyä kohti puomia nopeasti, jottei koira hyppää edessä olevaa hyppyä. Tässäkin ensin mulla oli rintamasuunta väärin, mutta lopulta onnistu hyvin. 12.hypyllä taas kyykky, jolla koira takaakiertoon ja sit piti mennä jo lujaa kohti 14 hyppyä ja siitä sit täysiä kaarteen kautta putkeen ja 17.hypylle. Tässä vaikeinta oli se, että 14 hypylle piti vähän tyrkätä koiraa ja sit kuitenkin lähteä ajoissa liikkeelle. Olin ensin myöhässä, mutta sain kuitenkin vedettyä masterin 17 hypyn jälkeen kohti 18 hyppyä, johon tehtiin takaaleikkaus. Uusintakerralla olin hyvin edellä koiraa, mutta aloin vetelemään vastakädellä, jolloin rintamasuunta kääntyi kohti 27 hyppyä ja senhän Masteri hyppäsi. No seuraavalla kerralla käskin koiran puoleisella kädellä ja pidin rintamasuunnan kohti 18 hyppyä niin johan sujui!

20.hypylle tehtiin saksalainen, jossa ongelmana jälleen kerran se, etten luottanut koiraan, vaan jäin odottelemaan että se varmasti hyppää..Tää saatiin sujumaan kun vaan uskalsin liikkua heti kun Masteri lähti takaakiertoon ja olin tässä vaiheessa jo esteen jälkeen ottamassa toisella kädellä vastaan ja sain heitettyä seuraavalla hypylle, josta taas olin ajoissa liikkunut kohti vasenta laitaa, jolloin sain masterin A:lle. A:ta otettiin vähän palkaten, jotta saatiin Masteri etenemään itsenäisesti kontaktille, jolloin pystyin jäämään putken taakse. Tämä sujuikin, kunnes Masteri alko haistelemaan kontaktilla ja hukkasi korvat. Huusin varmaan 10 kertaa putki käskyä, jotta sain sen tulemaan putkelle. No putken jälkeen persjättö, siitä keinulle ja seuraavan hypyn jälkeen sylkkärillä maaliin.

Huomasi, että oli ollut taukoa ohjatuista treeneistä, koska todella monessa kohdassa mulla oli rintamasuunta väärin tai katse ei ollut koirassa yms. No eiköhän se tästä kun päästään taas säännöllisesti ohjaukseen. Tänään meillä on pitkästä aikaa Terhin treenit, joita odotan innolla! Ensi viikolla lähden Terhin ja hänen miehensä kyydissä Tuulia Liuhdon koulutukseen, joten eiköhän se tästä! Kisoista teen myös postauksen, vaikkei niissä nyt suurta hehkutettavaa olekaan, mutta virheistä oppii ja niiden kirjoittaminen tänne auttaa varmasti tulevaisuudessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti