keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Kisat WECA:lla 6.1.2013


Pikkusen nyt päivitykset laahaa kun ei oo jaksanu kirjotella mitään blogiin. No yritän nyt kiriä ja kirjottaa parit treenit, nää kisat ja Tuulia Liuhdon koulutuksesta tänne ihan vaan itseni takia, koska treenien auki purkaminen auttaa :)Taidan kirjottaa kaikki erillisiin postauksiin niin ei tule yhtä sekamelskaa näistä teksteistä.


Loppiaisena meillä oli kolme starttia maksettuna WECA:lle Poriin, samaan halliin, jossa teimme kesän lopussa ne kaksi LUVA-nollaa. Tuomarina toimi Sari Mikkilä, jonka radoilla olenkin ollut Masterin kanssa aiemminkin Tampereella. Halli oli kylmä ja pakkasta -10 astetta, mikä todellakin tuntui metallisessa hallissa vielä kylmemmältä. No ei muuta kun kerrospukeutumista itelle ja koiralle ja kunnon lämmittelyt ja jäähdyttelyt. Onneks auto pysy kuitenkin lämpösenä niin ei tarvinu koirien palella.

Eka rata oli agilityrata ja se oli ihan mukavan oloinen, tosin ansaesteitä se sisälsi jonkun verran.

Rata A
Alussa oli paha kohta, jossa sai pyörittää koiran huolella putkeen, ettei karkaisi 4.hypylle.  Meillä meni tää alku hyvin. Kepeillä masteri haki oikean välin, mutta jalat lipsui ja se ei vaan taipunu kakkosväliin. Hetken siinä sitä pyöritin ja yritin saada uutta lähestymistä kepeille, mutta tää tulkittiin kielloksi, eli kepeiltä vitonen ja kielto. Uudella yrityksellä meni kepit hyvin, mutta pasmat meni sekaisin ja unohdin takaaleikata keinun, enkä perjättöönkään enää ehtiny, joten 8.hypyn jälkeen olin niin myöhässä, että 9.hypylle tuli vielä kielto. Loppurata meni hienosti ja erityisesti kontaktit oli ihan hyvät, mitä nyt puomilla pientä peruuttelua havaittavissa (onneks tästä ei tullu virhettä). A:n kontakti oli varsin napakka. Kaveri Krista teki Pinan kans nollan tällä radalla ja ilonen olin heidän puolestaan :) Nyt meillä on molemmilla 2 luvaa taskussa ja toivottavasti noustaan molemmat pian kakkosiin niin päästään yhdessä kulkemaan jatkossakin. Aika oli hidas, mutta menihän noihin häsläyksiin monta sekuntia hukkaan. Loppusaldona 15 rv.

B rata oli myös agilityrata

Rata B


Tässä myös alku oli kinkkinen, koska kolmoshyppy oli vähän hassussa kulmassa, ja siinä sai olla tarkkana, että saa pussille hyvän linjan, eikä koira karkaa ysille. Tässä toimi kerrankin ajatus, kun tajusin miten vauhdilla masteri tulee alusta ja tein oikein onnistuneen haltuunoton ennen kolmosta ja sain Masterin kääntymään hyvin! Siitä sitten kurvailtiin kohti maalia paljon paremmalla asenteella kun ekalla radalla. Oltiin jo puomilla, jossa aloin TAAS varmistelemaan kontaktia liikaa ja eihän se sitä kunnolla ottanut vaan varasti ja oli jo pituudella sekunnissa. No siitä uusi yritys pituudelle ja maaliin vitosella, tai niin luulin, kunnes tuomari hetken mietittyään risti kätensä hylyn merkiksi :O Kävin sitten kysymässä ettei jää vaivaamaan ja hän sanoi masterin hypänneen pituuden vinosti, josta hylky. No varmaksi en sano kun en niin tarkkaan kattonu, mutta harmitti ja vielä enemmän se, ettei masteri ottanu kontaktia vaikka se ekalla radalla otti ne niin hienosti :/ Olin niin asennoitunu että se ottaa ne, etten ees tajunnu palauttaa..No ens kerralla tarkempana. Hyvä rata oli muuten kuitenki.

Päätin myös, että jätän käskysanan pois jatkossa kontaktilla, koska helposti alan karjumaan kisoissa "KOSKE" ja ainakin pilaan sen kontaktin. Muutamien treenien perusteella tää oli hyvä päätös. Katotaan sit miten toimii kisoissa kuun lopussa.

C rata oli hyppäri, joista oon oppinu jopa tykkäämään ja tämä rata vaikutti mukavalta. Istuttiin välissä autossa lämmittelemässä, kunnes päätin mennä kattoon mikä on tilanne ja siellähän muut jo juoksi tutustumassa rataan. No onneks en myöhästyny kun minuutin, mutta ei paras alku rataa ajatellen kuitenkaan. Tutustuessa rata vaikutti tosiaan hyvinkin mielenkiintoselta, mutta tehtävissä olevalta.

Rata CPahin paikka oli pussin jälkeinen hässäkkä, jossa ajattelin tekeväni useamman valssin peräkkäin. Radalla kävi kuitenkin niin, että pussin jälkeen unohdin täysin, kummalta puolelta 7.hyppyä mun piti juosta ja niin myöhästyin ekasta valssista. No pitkä kaarre tässä tuli, mutta pelastin tilanteen kiellolta. Myöhästyin kuitenkin 9.hypyltä johon sit tuli se kielto :( Siitä puhtaasti eteenpäin ja maaliin vitosella. Vitsi kun harmitti tollanen tyhmä unohdus! Se kostautuu nopean koiran kans heti, jos jää sekunniksikin miettimään tollasta ja taas keräsin paineet niskaan vikalle radalle ajatellen "nyt se nolla on tehtävä" ja niin se ei ainakaan tule.No hyvä fiilis jäi, vaikka olisin voinu olla skarpimpi ja masterikin oli vähän jäykän oloinen, ehkä kylmyydestä johtuen. Palkinnoille päästiin hyppärillä ja oltiin kolmansia.

Terhi antoi vinkin ja käski kirjoittaa ylös kisoista ja treeneistä aina kolme hyvää ja kolme huonoa asiaa, joten tässä ne tulee:

Hyvät:
1.Kontaktit ekalla radalla
2.Lähdöt onnistui joka radalla erinomaisesti
3.Uskalsin ottaa riskin ja tehdä persjätön B-radalla keppien jälkeen, joka menikin hienosti

Huonot:
1.Kontaktit toisella radalla
2.Huolimattomuus viimeisellä radalla
3.Liian rento asenne kahdella ekalla radalla ja "pakkonolla"-fiilis viimeselläEi kommentteja:

Lähetä kommentti