torstai 24. tammikuuta 2013

Privaattitreenit 17.1.2013

Maanantaina 14.1 alkoi alkeiskurssi, jossa minä ja Kaisa toimitaan kouluttajina :D Pidettiin ekalla kerralla pelkkä yhteistyötesti ja päästettiin kaikki läpi. Ihan kiva kouluttaa ja huomaa sitä sen verran oppineensa, että alkeiskurssin pitäminen tuntuu ihan realistiselta ja uskon, että koirakot saavat ihan hyvää oppia meiltä vaikka ei mitään maailmanmestareita ollakaan :) Ennen alkeiskurssia treenasin masterin kans ja tein yksinkertasta rataa ja kontaktihäiriötä lisää ja lisäksi loppupalkan kans loppusuoraa ja keppejä. Kepeillä masterilla lipsu jalat kun ne oli just hallin liukkaimmassa kohtaa ja kerran se yritti varastaa loppupalkalle, josta kielsin ja sillä menit pasmat sekasin. Muuten ihan hyvä treeni.

No otsikkoon sitten, eli torstaina 17.1 sain oikein privaattiopetusta Topilta kun muut ryhmäläiset ei päässy treeneihin. Jostain syystä en saanu tota piirrosta järkeväks kun olin piirtäny sen vihkoon ja ehkä yhden kohdan väärin, mutta ehkä tuosta nyt idea tulee selville.

17.1.2013 treeniAlussa piti olla valmiiks jo jarruttamassa kakkosella ja vähän kyykätä ennen hyppyä, jotta sain Masterin kääntymään hypyn jälkeen. Heti tätä kohtaa jäätiin jankkaamaan ja saatiinkin lopulta onnistumaan hienosti. Kolmosen jälkeen piti heittää koira putkeen ja vauhdilla edetä persjättöön okserin taakse. Tässä jos olin myöhässä ja käännyin vasta kun Masteri ponnisti niin se tiputti rimat. Heti kun tajusin idean ja olin jo kääntyneenä kun se lähti hyppyyn niin tää kohta oli tosi hyvä! 6.hypylle jaakotus ja hyppyjen takaa piti leijeröidä toiseen putkeen. Tässäkin olin myöhässä, jolloin masteri ei hakenut putkea. No muutamalla toistolla saatiin tääkin sujumaan. 9.hypylle kans joku jaakotus, eli esteen yläpuolelta heitettiin koira hyppyyn selän taaksen ja sieltä sit kepeille. Keppien jälkeen sama 11.hypylle, joka ei lopulta toiminu, vaan Masteri hyppäs hypyn aina takas kun se teki niin pienen hypyn, joten kokeiltiin myös pakkovalssilla ja ohjaten ylemmän siivekkeen ympäri ja siitä vastakäännös putkeen. Tää suju paremmin.

Puomin jälkeen pienin liikkein piti ohjata 14 ja 15 hypyt ja 16 hypyltä piti saada Masteri kääntymään kohti, mutta sehän hyppäs aina okserin väärään suuntaan :D Lopulta kokeiltiin poispäinkäännöstä ja se toimi parhaiten ja se jopa suju pari kertaa tosi hyvin iteltä. Putken jälkeen piti juosta jo kepeille ja vetää masteri hypyn yli. Yritettiin saada se kepeille niin, että oon jo menossa edellä, mutta masteri jumitti ja jäi tuijottamaan kesken keppien mua paikalleen :O Saman se teki maanantainakin. No vedätin sitä sit oikein kannustamalla ja etenin vähän vähemmän, jottein vauhti itellä kuitenkaan pysähtyis keppien jälkeen niin sit alko sujuun, joskin vieläkin masteri pujotteli vähän pystyssä asennossa. Putki ja A meni hyvin, mutta 22.putkella jarru ei meinannu ensin taas löytyä ja sit kun se löytyi niin 23.hypyn jälkeen olin ihan hukassa mihin piti mennä tai sit en muistanu vetää koiraa hypyn yli. No toistoilla saatiin tääkin sujumaan ja lopussa ei ongelmaa.

Topi sanoi että mun pitäs uskaltaa vaan juosta lujempaa ja edellä koiraa kun nyt helposti jään taakse ja sen takia mm. puomi meni sellasella puolitehosella laukalla kun sen ois voinu mennä täysiäkin. Tähän pitää jatkossa kiinnittää huomiota varsinkin jos on tällasia kiemuraisia ratoja, jossa mulla on hyvät mahdollisuudet olla edellä koko ajan :) Kivat treenit kuitenkin kun ei tarvinnu kytätä kelloa vaan voitiin oikeesti kokeilla ja löytää parhaat ohjaukset ja hioa ne loppuun asti!

Hyvät asiat
1.Kontaktit super!
2.Poispäinkäännös
3.Persjätön ajoituksen oivallus

Huonot
1.Oma vauhti liian hidas
2.Putkijarru
3.Kepit hitaatEi kommentteja:

Lähetä kommentti