torstai 24. tammikuuta 2013

Ohjatut treenit 10.1.2013Nyt on ollu hyvä kausi treenien suhteen, sillä meillä on ollut joka kerta kouluttaja paikalla. 10.päivä kouluttajana oli Terhi ja oltiin Kristan kans kaksistaan treeneissä. Rata oli Terhin miehen suunnittelema kooste viikonlopun ahvenanmaan 3-luokan radoista.

Treeni 10.1.2013

Alussa pakkovalssijaakotus kakkosen taakse, vaikka tässä ei käsi vaihtunutkaan, mutta ei myöskään käännytty ympäri, joten Terhin mukaan tämäkin oli jaakotus. Alku sujui hyvin joka kerta. Puomin jälkeen oli putki houkutuksena ja monella oli kisoissa tullut tässä kohtaa hylky. Kepit oli oikeasti vielä lähempänä putkea kuin kuvassa, joten tarkkana sai olla ja ainut kunnolla toimiva ratkasu oli käydä noukkimassa koira kepeille sen odottaessa nätisti kontaktilla ;) tässä se kompastuskivi vissiin joillakin oli, ettei koira odottanut kontaktilla. No meillä sujui hyvin tämä, mutta keksittiin kuitenkin tehdä häiriötreeniä Masterille ja niinpä Terhi heitteli palloa Masterin ohi. Ekalla kerralla Masteri odotetusti singahti pallon perään, mutta kun kielsin, se tajusi nopeasti tehneensä väärin ja seuraavilla kerroilla ei hievahtanutkaan. Keppien jälkeen saatoin Masteria liian pitkälle putkeen, jolloin tuli kiire toiseen päähän. No hetki tahkottiin tätä putkeen lähetystä ja se alkoin sujua. Noukin koiran putken päästä ja sitten niisto 7.hypylle ja seuraavaan putkeen oikealla kädellä ohjaten vähän sylkkärin tapaan. Niistojakin vähän hiottiin, koska mun on vaikea hahmottaa kuinka kauan odotan koiraa ja milloin lähden liikkeelle. No saatiin tämäkin onnistumaan.

Putkeen jarrutus ja vedolla Masteri ysihypyn yli ja niisto kympille. A:lla otettiin taas häiriötreeniä ja tässä Terhi kerran heitti Masteria päähän pallolla :D Ja yllättäen se ei pysyny. No seuraavat kerrat meni hyvin. 14 taas niisto ja 15 putken jälkeen vauhdilla 16.hypylle, jossa piti jarruttaa kääntämällä itseään selin hyppyyn päin ja sitten sylkkäri/vastakäännön tapaan muurin yli putkeen. Tässä ei jarrutus meinannu onnistua kun mun on jotenkin vaikea kääntyä peruuttaan kesken vauhdin, kuten on aiemminkin huomattu :D No onnistui sekin lopulta ja sylkkäri meni hyvin. Lopussa sit vaan piti olla napakka eteen-käsky niin sujui. Vähän oli sellanen löysäily-fiilis, josta Terhikin mainitsi ja vähän jäi koko treenistä sellanen olo, että opinko mä ikinä ohjaamaan tota koiraa tarpeeks hyvin :( Tuntuu että muut saa kehuja kuinka ne on kehittyny ja mä vaan aina ryssin samat asiat :/ No ehkä se tästä ja sekin vaikuttaa, että masteri on aina ollu hyvä tai oikeastaan luonnonlahjakkuus ja oon ahkerasti sen kans treenannu vaikeitakin juttuja, jollon se kehitys ei niin näy. Jostain pitäs vaan kaivaa kunnon asenne treeneihin...Travisin vissiin Oreniuksen Juhan taas karjumaan niin rupeis liikettä löytymään ;)

No, koska olen päättäny kaivaa ne kolme hyvää ja kolme huonoa asiaa joka treenistä/kisasta niin tässä ne

Hyvät:
1. kontakteille onnistunut treeni
2. pakkovalssi toimi hyvin
3. kepit myös hyvät

Huonot
1. oma löysä fiilis
2. niistot
3. jarrutus vauhdistaEi kommentteja:

Lähetä kommentti