perjantai 23. marraskuuta 2012

Ohjatut ja omatoimiset treenit

Viime viikon ohjattujen treenien jälkeen ollaan käyty pari kertaa treenaamassa aksaa omatoimisesti. Sunnuntaina oltiin russelliporukalla pari tuntia hallilla ja keskityttiin lähinnä keppikulmiin. Apuna meillä oli yksi läpinäkyvä ohjuri lopussa ja yksi alussa. Rakennettiin noin 10 esteen rata RKS:n kisoista palkinnoksi saamani ratapiirrustuskirjan mukaan niin, että kepit oli keskellä ja molemmilla puolilla oli hyppyjä eri kulmissa ja yksi putki päädyssä. Tehtiin takaaleikkauksia, meille vaikeita avokulmia, vedättämistä ja itsenäistä etenemistä, joka on Masterilla vahva, samoin kun vedätyksen kestää hyvin. Oikeastaan miedän ainut ongelma on kunnon avokulmat, joissa keppejä lähestytään "alhaalta" päin ja sillon mennään herkästi kakkosväliin. Tuolloin saatiin kuitenkin hyviä onnistumisia. Kontakteja tehtiin myös ja ne toimi hienosti.

Toissapäivänä eli keskiviikkona J (avopuoliso) heitti meidät kentälle autolla kun siellä vielä muutama este löytyy. Otin ainoastaan yhden hypyn kentälle ja valmiina siellä oli A-este, keinu ja kepit. Tehtiin kontakteja monella eri tavalla ja taas keppejä eri kulmista ja vähän merkkauksia hypyllä. Kaikki toimi hyvin, joten siitä sitten lenkkeiltiin takasin kotiin.

Eilen torstaina oli ohjatut treenit hallilla ja kouluttajana jälleen Topi. Oltiin Kristan kanssa kahdestaan paikalla, joten saatiin oikein privaattiopetusta :) Rata vaikutti haastavalta ja siinä oli jotain uuttakin mitä ei olla tehty aiemmin. Rata kokonaisuudessaan oli tekniikkaan keskittyvä ja paljon käännöksiä sisältävä, eikä suoraan etenemistä ollut paljonkaan. Alla ratapiirros.

Torstain ohjattu treeni


Alussa menin kakkosen taakse ja siihen pakkovalssi, josta ajoissa liikkeelle kolmoselle tekemään sylivekki, poispäinkäännös ja koira putkeen oikealla kädellä. Tässä jo heti tuli ongelma kun en kerinnyt tekemään sylivekkiä oikeeseen kohtaan, joten Masteri hyppäsi ihan väärään suuntaan ja kiersi esteen. Lisäksi piti luottaa enemmän koiraan ja lähteä ajoissa pakkovalssista liikkeelle eikä jäädä odottelemaan (oikein mun perisynti ja sit aina myöhässä seuraavalta esteeltä). Kun vekki ja poispäinkäännös onnistui, löytyi putkikin hienosti. Siitä sitten vitoselle pieni merkkaus ja välistäveto kutoselle. Tätäkin hetki hiottiin ja välistäveto on aina ollut mulle vaikea muutenkin. Seiskalle piti tehdä viskileikkaus, joka tosiaan on ihan uusi kuvio mulle, eli koira ohjattiin vasemmalla kädellä hyppyyn ja otettiin oikealla kädellä vastaan, koiran kiertäessä seinän puoleisen siivekkeen. Pari toistoa lelulla ja sitten alkoi sujumaan. Keinun jälkeen persjättö ja 9 hypylle niisto, siitä A:lle, kepeille ja niiden jälkeen persjättö ja putkeen. Tässä kohtaa piti leijeröidä, eli jäädä puomin toiselle puolelle ja koiran piti hypätä itsenäisesti 13 hyppy. Siitä puomille ja loppuun takaakiertoja ja 15-16 päällejuoksu. Keinulta alkaen meillä meni hyvin, eikä ongelmia ollut. Leijeröinti ei yleensäkään tuota masterin kanssa ongelmia, koska se kyllä hakee edessään olevat hypyt välittämättä missä itse seison. Se jopa haki ekalla kerralla sen hyvin, vaikka Topi sanoi että olin menossa ihan väärin kohti hallin kulmaa, vaikka piti ajatella menevänsä kohti 13 hyppyä. Kontaktit oli myös super, ainostaan yksi nytkähdys puomilla kun oikein kovalla vauhdilla tulin, mutta pysyi kuitenkin.

Tässä välissä pidettiin tauko ja sitten hyvin menneen ekan kiekan vuoksi vaikeutettiin hiukan ohjauksia. Jäin nyt 2 hypyn eteen ja siitä takaakierto, jossa vartalo oli kääntyneenä koiraan päin(jalat menosuuntaan), vasen käsi ylempänä merkkamassa hypyn suuntaa ja oikea vetämässä koiraa mukaan ja samalla piti reippaasti edetä kohti kolmoshyppyä. Saatiin sujumaan hyvin, mutta tätä täytyy harjotella itekseen, jotta pääsen nopeammin liikkeelle ja jälleen luotan koiraan enemmän. Lisäks takaakiertoon vois lähettää kauempaakin. 3 hypylle merkkaus ja valssi ja siitä sitten putken kautta vitoselle, johon tehtiin jälleen mulle uusi ohjauskuvio, nimittäin japanilainen. Oikealla kädellä vedettiin koiraa esteen ohi ja selän takana vaihdettiin vasempaan käteen ja siitä hypylle. Tajusin muuten just, että hyppy hypättiin tässä samansuuntasesti kun seiska, eli ei niinkun ratapiirroksessa ja ekalla kiekalla, vaan takaa. Siitä kutoselle ja valssi ja seiska ja uusi valssi, jolloin keinulle mentäessä ohjauspuoli oli jo oikea 9 hyppyä ajatellen. Loppu samalla tavalla ilman ongelmia jälleen.

Mukava treeni jälleen ja kiva kokeilla vaihtoehtosia ohjauksia ja ennen kaikkea uusia! Jäätiin Kristan kans vielä treenaamaan hetkeksi vaikeita kohtia radasta ja ihan hyvin saatiin onnistumaan.

Sunnuntaina onkin sitten tämän vuoden viimeset kisat meidän osalta, koska joulukuun tämän seudun ainoisiin kisoihin en pääse kun ollaan voittaja-näyttelyssä ja siskon pojan ristiäisissä. Toisaalta kisatauko tekee ihan hyvää ja keväällä on kuitenkin luvassa paljon kisoja, vaikka hirvee hinku itsellä oliskin kisata useammin. Mennään kaksi agilityrataa ja yksi hyppäri. En edes uskalla ajatella sitä viimestä nollaa, koska viime aikoina on joko sattunut jotain outoa (kuten se valjaista karkaaminen) tai sitten se nolla on ollut yhden pienen virheen päässä. Sellainen tavoite on kuitenkin, että kontaktit toimis kisoissa. Ne on nyt ollu treeneissä niin hyvät, että luulis kisoissakin toimivan jo. Jos ei se nolla nyt tule niin se tulee sitten ensi vuonna ja turha siitä on stressata, kun ei se väkisin yrittämällä tule kuitenkaan.

Meillä on lainassa videokamera ja eilisestäkin treenistä on materiaalia, mutta kamera on miniDVD:lle suoraan tallentava, joten videot on vaikea editoida. Yritän kuitenkin jossain vaiheessa saada materiaalia nettiinkin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti