torstai 15. marraskuuta 2012

Blogin aloitus ja kuulumisia

Päätin tehdä Masterille vihdoin blogin, mikä on ollut mielessä jo pidempään ihan itseänikin varten, koska tämä on hyvä tapa saada kirjotettua ylös agilitytreeneistä, kisoista yms. Lisäksi tutut koiraihmiset voivat lukea täältä kisojen analyysit ja muut kuulumiset, eikä tarvi täyttää facebookia pelkällä koirahömpällä, josta suurin osa kavereista ei tajua mitään :D Lisäksi Masterin omistaja voi lukea täältä kuulumiset vähän pidemmässä mittakaavassa (masteri on siis mulla sijoituksessa). Yläreunasta löytyy Masterin oma sivu, josta voi lukea perustiedot ja hieman taustaa.

Agilitykisoja ja treenejä on jo useammat takana tältä syksyltä, mutta aloitan kirjottamisen kuitenkin toissa viikonlopun ATT:n kisoista ja viime viikonlopun näyttelystä. Tänään meillä alkaa talven ohjatut treenit lämpimässä hallissa. Toinen kouluttajista on tuttu syksyn treeneistä ja toinen kouluttaja ei ole meille koskaan treenejä pitänyt, joten mielenkiinnolla odotan millaiset treenit tänään on luvassa.

ATT 4.11.2012 2 x 1-luokka

Kisoihin lähdettiin aamupäivästä treenikaveri Kristan ja hänen koiransa Pinan kanssa. Tarjolla oli kaksi agilityrataa ja tuomarina kisoissa oli Johanna Nyberg, jonka radoista meillä kummallakaan ei ollut mitään kokemusta. Oltiin ajoissa ja ehdittiin katsoa hetken 2-luokan kisoja ja myös maksiykkösiä, jotka aloittivat. Minit oli välissä, joissa myös Krista ja Pina starttasivat ja heillä meni todella hyvin :) Olimme käyneet parina päivänä treenaamassa kontakteja kentällä ja fiilis oli katossa kun Pina otti hienot kontaktit! Ensimmäinen rata oli simppeli ja rataantutustumisessa ei kovin vaikeita kohtia löytynyt. Ehkä haastavin oli lopussa, jossa koira helposti lukitsi putken väärän pään, jos hyppää liian pitkälle hypyllä 17.

Rata A
Masteri kävi aika kuumana jo odotuskarsinassa, koska mitään lämmittelyesteitä ei otettu ennen radalle menoa. Menin ensimmäisen hypyn taakse ja aloin irrottamaan valjaita, joista masteri rimpuili ittensä pois ja hyppäsi suoraan ensimmäisen hypyn ennen kuin ehdin edes käskeä sitä paikalleen. Hetken tuijotin suu auki sen perään ja en voinu uskoa, että näin kävi. No ei muuta kun koira takas lähtöön, jolloin tietysti hylky. Tästä ne kierrokset vaan nousi ja mentiin mm. keinusta ohi ekalla yrittämällä ja siitä sitten päästiin puomin alastulolle asti, jossa Masteri ensin loikkas yli, joten palautin sen kontaktille, josta se vielä varasti ennen vapautuskäskyä, joten vielä uudelleen palautin ja nyt se malttoi odottaa. Tuomari oli tiukkana kontaktille palautuksesta, eli suoraan piti juosta pois radalta ja näinhän me tehtiin.. Hieman harmitti kun ei päästy purkamaan tuota energiaa ja kepit olis kiva ollu mennä kans, mut ei auta jos koira possuilee.

B-rata oli jo paljon haastavampi, mutta totesin ekan radan perusteella moneen kertaan, että se on ihan sama minkälainen rata on, jos ongelmat on kontakteilla. Olin myös viisastunut tästä ekan radan työtapaturmasta ja päättänyt, että ihan sama vaikka kaikki muu menee pieleen, mutta valjaista karkaamista ei tule tapahtumaan enää ikinä.


Rata B
 Alunperin suunnittelin meneväni kakkosesteen taakse tekemään valssin, mutta lopulta sain vinkin, että takaakiertovalssi toimii paremmin ja silloin koira ei ainakaan lukitse edessä olevaa putkea (näin muuten kävi joillekin). Kepit oli aika haastavat, koska edellinen este oli muuri, joten koiralle näkyvyys ei ollut paras mahdollinen, vaikka mitään kulmaa kepeille ei ollutkaan. Todella monelle tuli keppivirhe. Loppu oli taas haastava, koska esteet oli aika lähekkäin ja sinne saattaisi tulla kiire, joten mietin pari eri vaihtoehtoa ohjaukselle.

Alku meni hyvin, joskin turhan iso kaarre tuli kakkosen ja kolmosen väliin, koska en uskaltanut tehdä tarpeeksi selkeää merkkkausta kakkoselle (pelkäsin että Masteri kääntyisi 2 ja 3 esteen välistä). Kepeille maltoin odottaa hyvin että koira on ekassa välissä, mutta sitten lähdin ryntäämään, joten Masteri hyppäsi suoraan kolmosväliin ekasta välistä. Uusinnalla hyvin ja siitä sujuvasti A:lle asti, jossa annoin väärän käskyn alastulolle. Oikein tosissani komensin "OTA", vaikka meidän käsky on "koske". No koiran osatessa kontaktit kunnolla sen pitäisi pysähtyä ilman käskyäkin ja pysähtyihän Masteri kun suunnilleen seisoin sen edessä. Siitä se sitten nytkähti alemmas ja tuli kiire vapauttaa ennen kun lähtee peruuttamaan takasin (tää on ollu meillä ongelma, josta ollaan nyt päästy aika hyvin eroon). 15 esteellä olin valssini kanssa aivan myöhässä ja estehakuinen koira haki takana olevan putken. Tätäkään en ollut ottanut huomioon rataantutustumisessa vaan ajattelin valssin riittävän. Olis siihen voinu tehdä jonkun jaakotuksen tms tai vähintään olla kääntyneenä jo kun koira lähtee hyppyyn. No siitä sitten puomille, jossa kontakti otettiin hienosti (vaikkei vieläkään treenien tasoisesti). Lopussa vielä Masteri tuli 19 hypystä ohi kun olin taas väärässä kohdassa, enkä katsonut koiraa tarpeeksi. Laitan nyt videon toisesta radasta, vaikkei se kovin kaunista katseltavaa olekaan, mutta on siellä hyviäkin pätkiä ja tästähän on tie vain eteenpäin :)Hyvä mieli jäi kuitenkin, koska lähtö sujui hienosti kun olin laittanut hihnan käsilenkin Masterin kaulaan ja pidin niskanahasta kiinni kun otin hihnan pois ja siitä se jäi tosi levollisesti lähtöön ja meno oli heti hallitumpaa. Tulevaisuutta varten väkersinkin eilen Masterille matonkuteista kisahihnan ja -pannan. Hihna toimii myös kätevästi naruleluna maalissa :)


Kirjoitan näyttelystä erillisen postauksen, koska tästä tuli niin pitkä. Ulkoasu saattaa vielä muuttua kun opin paremmin käyttämään koko bloggeria. 

 

5 kommenttia:

 1. Kyl on mukava lueskella Masterin blogia, pitäsköhän sitä itekin väsätä :)
  -Henna ja Jaska (Repovaaran Esimies)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Väsää ihmeessä :D Mä tykkään kans lueskella tuttujen ja tietty kaikkien parsonistien blogeja! Ja täältä on sit kiva myöhemmin selailla, mitä treeneissä on tehty ja mikä on tuottanu kisoissa ongelmia yms.

   Poista
 2. Kyllä on kiva lukea Masterin omaa blogia :)

  VastaaPoista
 3. Hieno ja mukava blogi! Mukavaa että rupesit tämmöistä kirjoittamaan!:) Mietin itsekkin jaksaisko tämmöisen vääntää:)
  Ja kivaa kun Pinakin oli päässyt tekstiin!:)Nii ja olitpas tehnyt kiva pannan ja hihnan, hyvä juttu tulevia kisoja ajatellen:) Vois itsekkiin joskus kokeilla tehdä tuommoiset. Hmm, mutta mistä sait kaulapantaan tuon lukon? Jostain vanhasta kaulapannasta vai myydäänkö niitä ihan jossain?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tää lopulta niin vaikee ollu tehdä ja kirjotellahan voi aina kun on ylimäärästä aikaa :) Ja tuon lukon otin vanhasta rikkinäisestä heijastinliivistä, mutta kun googlettelin niin kyllä niitä aika monessa paikassa myytiinkin, eikä oo kalliita.

   Poista