lauantai 17. marraskuuta 2012

Agilitytreenit 15.11.2012

Torstaina meillä alkoi talven ohjatut ryhmät lämpimässä hallissa. Meidän ryhmässä on vaan 4 koiraa: russeli Pina ja lagotot Gina ja Zara, joista jälkimmäinen on vasta "pentu", olikohan 9 kk :) Zara on meidän ryhmässä kyytien takia ja tekee sitten sovelletusti kaikkea mitä osaa. Muut koirat ovat ohjaajinen kisanneet, Masteri ja Pina eniten. Kouluttajia meillä on kaksi ja tällä kertaa vuorossa oli Topi, jonka koulutuksissa en ole ennen ollut. Hyvät treenit kuitenkin oli! Tässä ensin rata:

treenit 15.11.2012Otettiin kahdessa kierroksessa treenit, eli kaikille koirille parissa pätkässä. Alussa piti mennä muurin taakse, johon merkkaus ja ihmisnuoli kohti putkea. Siitä täysiä juosten 4. taakse ja sinne persjättö ennen kuin koira lähtee hyppyyn. 5. esteelle takaakierto ja päällejuoksu ja 6. merkkaus valssaten. A:n kontaktille koiran piti mennä itsenäisesti jotta itse sai etumatkaa 9. esteelle, johon takaakierto ja  persjättö. Sitten pituudelle valssi, josta käännyttiinkin takas päin ja sylkkärillä kepeille. Loppu sitten ihan perinteisesti.

(c) Janika Karenmaa
Me tyssättiin alkuun jo muurille kun olin itse ihan väärinpäin ja masteri leiskautti varmaan kolmen metrin päähän muurin hypyn, josta oli mahdotonta mennä putkelle. Kun saatiin ihmisnuoli onnistumaan, eli rintamasuunta putkelle ja vastakädellä merkkaus ja ajoissa etenemään kohti putkea niin masteri tuli hienosti muurin tolppaa nuollen kohti putkea. Putkeen lähetyksessä sai olla tarkkana ettei kiirehtinyt eteenpäin ennen kun koira on jo putkessa. Alkuun en meinannut millään ehtiä nelosen taakse ja kun tein persjätön myöhässä koiran lähtiessä hyppyyn, tippui rima heti. Tämä kun saatiin onnistumaan niin seuraava ongelma oli päällejuoksu, jossa pari kertaa käännyin vaitsomaisesti peruuttamaan puolivalssin tyyliin, mikä oli ihan turhaa ja  hidasti vaan masterin menoa. Päällejuoksu sujui hyvin kun tein sen oikein. 6. esteen merkkauksessa ei ollut ongelmaa, niitä kun tahkottiin syksyllä yhdellä treenikerralla oikein urakalla kun vierailin toisen kouluttajan ryhmässä.

Agilityleiriltä, päällejuoksu.


A:n kontakti oli hieno joka kerta ja ei mitään ongelmaa edetä itsenäisesti vaikka jäin putken toiselle puolelle (palkkasin kaikki kontaktit kuitenkin). 9. esteen jälkeen olin pari kertaa rajusti myöhässä ja sitten kun yritin olla ajoissa ja käännyin takaperin niin enköhän pyllähtänyt suoraan taaksepäin ja otin vasemmalla kädellä vastaan. Aika lailla siihen sattui, mutta hammasta purren hiottiin tämä kohta kuntoon ja sylkkärikin onnistui parin kerran jälkeen hienosti ja sitten tauko.

(c) Janika Karenmaa

Tauon jälkeen otettiin rataa vielä alusta ja edelleen putkella kiirehdin turhaan, mutta sen jälkeen 9. esteelle meni hienosti pienillä kaarroksilla. Nyt myös saatiin 9-12 onnistumaan hyvin ja otettiin loppu vielä pituudelta eteenpäin. Puomin kontakti oli hieno! Nyt on vihdoin jäänyt se nytkyminen ja kuminauhaefekti pois kontaktilla ja varmasti Masteri pysähtyi ja loppusuoran hypyt se tyypilliseen tapaan napsi ihan itekseen.

Käsi on edelleen kipeä, mutta tuskin murtunut kun ei ole turvonnut. Onneksi suurin kipu on käsivarressa, joten sormet toimii ihan hyvin. Viikon päästä meillä on TSAUn kisat tiedossa ja siellä juostaan kolmen startin verran (2 x agirata ja 1 x hyppäri). Nollista en ota enää paineita vaan lähden tekemään hyviä ratoja ja toivon parasta että kaikki menee nappiin. Nyt on ainakin luottavaisempi mieli kontaktien suhteen ja jospa nyt ei tarvitsisi palautella niille ja voisi keskittyä muuhunkin rataan kunnolla :) Poikkeuksellisesti olen molempien Tsaulla olevien tuomareiden radoilla ollut aiemminkin, eli ihan hauskaa, varsinkin kun molempien radoista tykkäsin. Tekstin sekaan laitoin muutaman kuva syksyn agilityleiriltä kun ei nyt tuoreempiakaan kuvia ole.

Huomenna olis tarkotus mennä russeliporukalla hallille omatoimitreeneihin. Saa nähdä mitä keksitään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti