perjantai 8. maaliskuuta 2013

Viikkotreenit 7.3Nyt päätin kerrankin kirjottaa heti blogiin, ettei taas kasaannu niin paljon kirjotettavaa. Syy siihen, että viime aikoina on tullut peräkkäin useita kirjotuksia, on järkyttävä influenssa ja korkea kuume, joiden aikana ei oo jaksanu mitään fyysistä tai älyllistä tehdä, mutta blogia on jaksanu päivittää :D No joo nyt jo kuume on pois, mutta yskä on järkyttävä ja yskiessä meni eiliset treenitkin. Oltiin Kristan kans kaksistaan Topin pitämissä treeneissä ja kummatkin yksi keuhkonsa melkein pihalle vähän väliä :D No saatiin kuitenkin treenattuakin ja onneks saatiin, koska masterilla oli älyttömästi virtaa ja heti menomatkalla se rikkoi kangasboksinsa toistamiseen (ATT:n kisoissa ekan kerran) ja tuli ulos sieltä.

Rata oli kiva ja vaihteleva, muttei liian vaikea kuitenkaan:
Alkuun pyysin topia tekemään vähän häiriötreeniä kontaktilla, eli heittelemään palloa. Ekalla kerralla masteri ei kestäny häiriöö ja juos suoraan pallon perään. Sain sen onneks aika pian siltä pois ja seuraavat toistot meni hyvin. Lopuks vaan kun vapautin pallolle niin masteri ei meinannu luopua siitä ollenkaan. En käytä sillä yleensä tästä syystä palloa palkkana, koska se jää vaan lussuttamaan sitä ja juoksee ympäri hallia. Tulee se jopa luokse, mutta murisee ja pitää kaikin voimin pallosta kiinni. No muutaman (lue: tuhannen :P) kierroksen jälkeen se vihdoin luovutti pallonsa ja päästiin jatkamaan varsinaista rataa. Otettiin alusta kepeille lähestyminen ja se sujui ongelmitta ja masteri hyvin haki kepit ja jarrutti jopa niin, ettei kakkosvälikään jäänyt välistä. Sitten vaan ympäri rataa ja seiskaputkelle hienosti, jossa mulla aina tuli ajatuskatko mihin piti mennä ja niinpä myöhästyin aina putkeen vienniltä kun olin myöhässä. Hirveen vaikeeta muistaa että seuraava este vois olla loogisesti heti edessä :D No tämä onnistui heti kun juoksin vaan ajoissa tyrkkäämään koiran putkeen. 10.hypyllä piti ensin tehdä persjättö, mutta jostain syystä masteri ei hypänny tätä hyppyä vaan kaarre meni sen takana aina vähän pitkäks. Parhaiten onnistu kun heitin sen siivekkeen taa ja ihan vaan valssasin siitä. Kepeille menossa ei ongelmaa ja putkikin meni hyvin, paitsi hiottiin se niin, että voin jäädä13 putken taakse koko ajaksi. Se pitää muuten mainita, että kepit meni hienosti aina loppuun asti vaikka jäin reilusti taakse ennen 12 putkea.

Kuten ehkä huomaa, topi oli halunnut kepit tehokkaasti treenaukseen, sillä tästäkin mentiin taas kepeille. 15.hypylle tehtiin vippaus, joka oli myös terhin treeneissä aiheena joku aika sit. Tällä kertaa este oli helpommassa kulmassa ja koiralle oli luontaisempaa kiertää ohjaajan puoleisen siivekkeen ympäri. Aluksi menin liian lähelle, mutta kun tajusin idean, pystyin vasemmalla kädellä ohjaamaan tosi kaukaa ja koira haki hienosti hypyn. Omassa käännöksessä piti vaan muistaa sulava liike eikä mitään ylimääräsiä vatkauksia käsillä, koska taas rima tippui jos väärään aikaan heilutin kättä. 16. putken jälkeen 17 hypylle, jossa oli sellanen tilanne kuin viikonlopun useassa radassa ja nyt sain masterin kääntymään hyvin, kun lähetin sen kaukaa hypylle ja jäin reilusti taakse. Tokalla kiekalla tahkottiin tässä sitten pakkovalssin tyylistä vientiä kepeille, jossa vaan mun jalat ei menny minne tahdoin ja lopulta topi osotti mulle pienen ympyrän , jossa piti seistä ja lähettää koira putkeen hypylle ja kepeille :D Joskus vaan pitää vääntää rautalangasta että menee perille :P Lopussa ei sit ollukaan ongelmaa ja oon oikein tyytyväinen koko treeniin vaikka tää tauti enimmät mehut veikin.

Huomenna vuorossa on tsaun kisat jossa meillä on peräti 4 starttia, joista yksi on hyppäri. Hyppäriltähän me ei enää voida LUVA-nollaa saada, mutta agiradoilla toivotaan, että kontaktit nyt toimis ja tehtäs hyviä ratoja. Vähän ahdistaa se, kun medejä on kolmessa radassa 5 ja yhdessä 7, eli noilla viiden koirakon radoilla vaan yksi voi saada LUVAn ja tolla 7 koirakon radalla onneks kaksi. Masteri on nopea, mutta kisoissa se käy niin kuumana, että kaarteet venyy ja sillon aika ei välttämättä riitä, mutta murehditaan sitä sitten jos niitä nollia sattus tulemaan. Harvoin kuitenkaan ilman LUVAa jää jos nollan tekee, kun ei niitä nollia niin helposti useammalle tule. Kisoihin lähdetään jo aamusta kun Krista ja Pina kisaa 1-luokassa ja lähdetään samalla kyydillä. Kisat on kahdella kentällä, eli ihmisten aikaan päästään kuitenkin jo poiskin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti