tiistai 5. maaliskuuta 2013

Kahden viikonlopun kisat

Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa:


Tästä voi ehkä päätellä, että ei oo ollenkaan huonosti menny viime aikojen kisat :D

perjantaina 22.2 ajelin masterin kanssa siskon luo hyvinkäälle. Lauantaina parsonyhdistys järjesti kisat hyvinkäällä ja me oltiin ilmottauduttu kolmeen starttiin (2xagi, 1xhyp). Kisat alkoi hyppiksellä, mikä oli kivaa vaihtelua kisoihin. Tuomarina tällä radalla oli Johanna Wütrich ja lisäksi tuomariharjoittelijana joku mies (en jaksa tarkistaa nimeä). Rata oli ihan mukava, joskin pari pahaa paikkaakin löytyi. Tosi moni koira tuli renkaan sivusta, mutta en ottanut tästä stressiä kun meillä ei tuota ongelmaa ole ollut. Yhdessä kohdassa oli suora putki, jonka jälkeen mutkaputki ja ajattelin yrittää tähän persjättöä, jotta saisin koiran mutkaputken vasempaan päähän. Ennen rataa masteri kävi kuumana lämppäesteillä eikä muka osannut pujotellakaan, mutta radalle lähdettäessä se tuntui hyvältä ja rata meni hienosti. Keppien jälkeen tein jälleen persjätön, mikä oli hyvä vaihtoehto, sillä monella meni kepit pieleen valssaamalla ennen keppejä. Suoran putken jälkeen en ehtinyt persjättöön, mutta sain kun sainkin masterin vedätettyä oikeaan päähän putkea. Ennen rengasta jäin odottelemaan ja meinasin jäädä jälkeen ja ennen viimeistä putkea tuli pieni pyörähdys, mutta tuomari ei tästä onneksi kieltoa antanut. No sieltä se nolla sit tuli, 2.sija, SERT ja siirto kakkosluokkaan. Harmillisesti tämä rata ei tullut videolle.

Välissä lähdettiin vähän shoppailemaan ja illalla tultiin takaisin kokeilemaan 2-luokan ratoja. Kaisa ja Aida oli myös paikalla ja olihan se kiva tosiaan nousta 2-luokkaan näin pian heidän jälkeensä :) Kiitos vaan lämmittely- ja jäähdyttelyseurasta!

2-luokan ratoja en jaksa analysoida sen enempää, muutakun että olin onnellinen hienoista kontakteista jokaisella kontaktiesteellä molemmilla kahdella radalla :) Eka rata 10rv (rima ja kielto) ja toinenkin rata olis ollut 10rv samoilla virheillä, mutta lähdin ilman lähtömerkkiä ja näin se oli sit HYL. Tarkkana saa siis olla tuonkin kanssa jatkossa. Kisat oli aikataulua jäljessä jonka takia tuomari ja ratahenkilöt painotti, että pitää tulla nopeasti lähtöön yms ja itellä oli vaan tää mielessä koko ajan. Mut kuinkas sattukaan tuomari oli hakemassa vesipulloa just miedän lähdön aikaan enkä tajunnu sitä pilliä kuunnella. Oma moka ja virheistä oppii ;) Tuomarina oli siis Anne Viitanen.

Tässä radat videolla
R-rata:

A-rata:


Viime viikonloppuna oli sitten ensin lauantaina TAKUTien kisat Best In-areenalla, jossa en ollutkaan ennen käynyt. Kisat käytiin ripeässä aikataulussa kahdella radalla ja tuomareina oli Marjo Heino(agi+hyp) ja Tuija Kokkonen(agi). Ensin aloitettiin Tuijan agiradalta ja rata oli huomattavasti haastavampi kuin hyvinkään radat ja ennakoivia valsseja oli jonkun verran. Lähtö meni hyvin, mutta ensimmäisen ennakoivan valssin pilasin omalla huitomisella ja siitä kielto. A:lla hyvä kontakti. Sitten oli hyppy, josta 180 asteen käännös kepeille ja masteri hävis kartalta tän hypyn jälkeen ja tuli kepeille niin lujaa, ettei osunut kakkosväliin ykkösvälin jälkeen. No kepit uusiks takaaleikaten ja sit vielä seuraavalle hypylle kielto. Puomilla oli taas hyvä kontakti ja loppurata meni ihan ok, mutta koira tuntu ihan saippuapalalta joka luiskahteli minne sattuu :D

Seuraavaks oli marjon agirata joka oli myös ennakoivaa valssia toisen perään ja etukäteen ajattelin ettei tuu pian mitään(en piirrä ratapiirrosta kun radat tule varmaan marjon sivuille jossain vaiheessa). Hauskasti puolessa välissä oli kaksi mutkaputkea vierekkäin joihin mentiin kolme kertaa peräkkäin. Rata meni muuten hyvin, mutta kaarrokset venyi vähän joka kohdassa ja niihin meni hirveesti aikaa. Alussa myös hukkasin koiran persjätössä putken jälkeen mutta sain kun sainkin sen keinulle. A_lla eka kontakti oli vähän hätäinen ja toinen myös, mutta siinä otin tietoisen riskin ja lähdin sivuttaissuunnassa irtoamaan itse reilusti ja siihen nähden kontakti oli ihan ok. Nollalla maaliin ja vaikka aika oli hidas niin riitti alittamaan ihanneajan ja kun muita nollia ei tullut niin ykkössija tällä saatiin :) ja tosiaan eka kakkosluokan LUVA

Hyppäri oli vaikea ja siinä masteri varasti lähdöstä ja mulla meni pasmat sekaisin ja koko rata ihan plörinäksi, joten ei siitä sen enempää :D Videookin olis mut en saa niitä kamerasta pihalle kun se ei aina suostu yhteistyöhön.

Sunnuntaina suuntasin ATT:lle jossa kakkosluokan tuomarina Anders Virtanen ja tuomariharjoittelijana Petteri Kerminen. Ensimmäinen agilityrata oli haastava mut olis se ihan tehtävissä ollut ja koira tuntui paremmin ohjattavalta kuin lauantaina. No melko alussa oli A ja sieltä jo tultiin aika vauhdilla. kepit ja niiden jälkeinen puolittainen niisto meni hyvin ja takaakierto siihen perään, mutta puomilla oikein törkee pomppu alastulolla ja sit oli pakko palauttaa. No jatkoin tästä vielä pituuden ja putken kautta keinulle kun ei kukaan kieltänyt ja eiköhän masteri vedä vielä lentokeinun siihen perään. Sit en enää korjannu vaan ärähdin koiralle ja juostiin suorinta tietä maaliin. Kyllä harmitti kun just oli alknu kontaktit toimimaan myös kisoissa ja sit käy näin! No toisella radalla ajattelin et kyllä se varmaan nyt ne ottaa. Alussa heti jäin jotenkin huonoon linjaan ja koira tuli kakkosesteen ohi. No korjaus ja nelosestettä eli puomia kohti. Annoin jopa käskyn "Koske" vaikka olen sen jo jättänyt pois suurimmaks osaks ja masteri vaan katso mua ja pomppas jälleen ilosesti kontaktin. Palautin ja hyvästä kontaktista kunnon kehut ja parin esteen kautta maaliin. PLAAH

Hyppäriä ennen Kaisa ja Luumu tuli paikalle ja sain Kaisan kuvaamaan viimesen radan. Kaisa siinä jotain nollasta puhui, mutta itellä oli kipee olo jo tuolloin ja en uskonu että voitais onnistua..Rata vaikutti haastavalta ja heti alussa oli vaikea kohta ja koko rata oli täynnä ansoja ja mulla oli päässä jo mielikuva siitä saippuapalasta mistä ei saa mitään otetta :D Hyvä asenne, mutta ei voi mitään.

No pari tiukkaa kohtaa oli, ja ääntä piti käyttää, mutta nollilla maaliin ja 2.sija keta toisen LUVAn!!!!! En voi uskoa että näitä nollia tulee tätä tahtia, vaikka sitä mä oon koko ajan toivonu, että löytys suoritusvarmuutta ja nyt sitä on löytyny ja jostain sain nytkin hyvän rytmin päälle kuitenkin.

Video hyppäristä:


Kuume nousikin sitten korkeaksi heti illalla, joten ei ihme, että oli heikko olo aiemmin. Nyt sit parannutaan ja ens lauantaina on 4 starttia TSAUlla.

Niin ja ekassa kuvassa näkyvä isoin pysti saatiin RKS:n vuosikokouksessa valioitumisen johdosta. Itse sain pronssisen agilitymerkin, eli joku muukin on huomannu, että oon ollu ahkerasti talkoissa yms toiminnassa mukana :)

2 kommenttia:

  1. Ihana kuva ja kyllä on jo teillä hienot saavutukset!:) Kiva lukea sun blogia!:) Jatka vaan kirjottelua;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Kiva, että edes yks ihminen lukee tätä, vaikka sä kyllä kuulet nää samat jutut ihan livenäkin :D

      Poista