tiistai 5. maaliskuuta 2013

Treenit ja epikset
9. tai 10.päivä helmikuuta oltiin oman seuran epiksissä. Radat oli kivat, vaikka avoimessa luokassa haastaviakin kohtia löytyi. 1-luokan radalla saatiin vitonen renkaan ohituksesta kun itsellä ei ollu katse koirassa. Kontaktit sujui mistä olin iloinen ja päästiin palkintopallillekin 3.sijalle tällä tuloksella. Avoimessa luokassa alussa oli A, missä masteri päätti hypätä kontaktin ja se uusittiin eli HYL tästä. Hetkeksi karkas mopo käsistä, mutta sitten päästiin puhtaasti maaliin saakka ja jopa välistäveto onnistui ihan hyvin ja puomilla hyvä kontakti.

21.päivä terhi piti treenit ja olin toivonut hyvän mielen treenejä PRT ryn järjestämiä kisoja varten ja sellaiset saatiinkin. Terhi oli tehnyt kivan radan, jossa oli meille uusi ohjauskuviokin, eli vippaus.

rata näytti tältä:1.esteellä piti olla tarpeeksi lähellä esteen takana, että sain jarrutettua masteria ennen keppejä. Kuvassa näköhään numero 1 on väärällä puolella, eli se hypättiin samalta puolelta kuin 16. Keppien jälkeen tein persjätön. 4.esteelle tehtiin vippaus, eli esteen puoleisella kädellä kiepautettiin koira itsensä ja esteen välistä hypylle josta sen piti kääntyä vasemman siivekkeen ympäri takaisin ohjaajaa kohti. Tää meinas olla vaikeeta kun masteri kiers koko ajan oikean siivekkeen, koska tuli sellaisessa kulmassa hypylle. No lelulla palkattiin ja saatiin onnistumaan, mutta tätä täytyy harjotella itekseen. Siitä sit suora kohti putkea jossa ei ongelmia. 8.hypylle saksalainen, jossa vähän kaarre venyi, eli ajoissa vaan liikkeelle siinäkin. 9.hyppyä ennen piti jarruttaa, jotta sain masterin 10.hypyn ylemmän siivekkeen takaa ja tätäkin piti hioa muutamaan otteseen kun masteri meni ensin aina putkeen- Tähän tehtiin backlap joka sujui ongelmitta aina kun sain vaan masterin takaakiertoon. Kepeille hyvin ja oikeastaan koko loppu meni joka kerta hyvin. Erityisesti 16.hypyn pakkovalssijaakotus sujuin hyvin! Tehtiin taas loistavaksi todettua häiriötreeniä kontakteilla ja Terhi pelas mm. jalkapalloa ja heitteli palloa minne sattui ja häiriköi ja hyvin saatiin masteri lopuks pysymään. Näistä treeneistä jäi todella hyvä mieli ja Terhi sanoikin, että kisat menee varmasti hyvin (tästä voittekin sitten lukea seuraavasta postauksesta, että menikö ne ;) ).

Treenattavia asioita:
-vippaus
-jarrutus/haltuunotto/käteen kiinnituleminen

Onnistumisia:
-kepit on edelleen hyvät
-pakkovalssijaakotus
-irrottelusuora
-kontaktitreeni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti