keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Megapäivitys

Reilusti on aikaa viime päivityksestä ja kaikennäköistä on ehtinyt tapahtua tässä välissä. Yritän pikasesti kertoilla kuulumiset!

Elokuu

Elokuussa kisailtiin ainakin tsaulla, josta ei mainittavaa menestystä tullut. Tuomareina oli Ritva Herrala ja ulkomaalainen Jan Egil, joka olikin tehnyt sellaiset mukavat 200 metriset radat, jotak olivan niin laajalla alueella, että rata tuntui valtavalta :D estemääräkin tais olla yli sääntöjen, mut mitä pienistä ;) Noissa kisoissa meillä oli 4 starttia, joista tuloksena 2x10rv, joista toinen yliaikainen ja sitten 2xHYL. En nyt lähde sen enempää analysoimaan kun näiden kisojen ongelmakohdat on treenattu jo. Pieni keinuinhotus masterille tuli vikalta radalta, mutta se saatiin onneks palkaamalla pois, vaikkei se mikään lempieste olekaan.

Elokuun loppupuolella kisailtiin Wecalla kolme starttia. Tuomarina Katarina Wirkkala ja Vesa Sivonen, joilla ihan ok radat. A:n kontakti tuotti vaikeuksia ja se, etten itse keskittynyt tuleeko masteri kontaktipinnalle vai ei vaan vapauttelin omia aikojani. Molemmat agiradat meni hyllyksi ja oli kyllä sellasta sähläystä, että huh huh. Oli jotenkin todella epävarma olo näillä radoilla. Alla vähän kuvasatoa WECAn kisoista






Agilityratojen välissä oli hyppyrata ja se tuntu aika kivalta ja pari kohtaa oli, joissa olin päättänyt pitää pääni ja ottaa masterin vedolla putkeen, vaikka muut teki toisin. Rimat oli tapissa ja niinhän se eka rima sitten tippui muuten puhtaalla radalla :( Harmittaa nää rimavitoset, mut minkäs teet. Onneks meillä on hyppytekniikkakurssi tulossa marraskuussa niin saadaan ehkä apua näihin. Etenemä oli jotain 4,06 m/s ja kaarteet venyi, joten ihan tyytyväinen olin. Paljon on parantamisen varaa, mut niiden sähläysratojen välissä ihan kelpo suoritus. Alla video:



Elokuussa oli treeniä ja epikset myös. Koulutuksesta vastasi Esa Lehdistö, joka oli suunnitellut kivan radan, jossa kuitenkin hiottiin useampaa juttua. No lopputuloksena kuitenkin saatiin hyviä eroja aikaan käännöksissä yms. ja radan tarkoituksena olikin laittaa miedät miettimään koiran linjoja ja niihin sopivia ohjauksia.

Epiksistä jäi huono mieli, koska en osannut olla kovin johdonmukainen kontaktien kanssa, vaikka palautinkin jollain radalla ja taisin kantaa pihallekin.

Viimeisenä viikonloppuna osallistuttiin RAUMAn kaupunkitaistelujoukkueeseen. Sinne sai radan etukäteen harjoiteltavaksi ja kyllähän me vaikeaa rataa harjoiteltiinkin ja saatiin tehtyä useampaan kertaan nollana. Näissä treeneissä sain myös ahaa-elämyksen takaakierroista, kiitos Tarun. Varsinaisessa kisassa ei pystytty nollaa sitten tekemään vaan tehtiin kaks aika tyhmää huolimattomuusvirhettä. Medeissä taidettiin stilti olla kympillä jossain viiden parhaan joukossa vai jopa neljäntenä? Kertoo radasta ehkä jotain. Kokonaisuutena RAUMA sai pronssia johon oltiin tyytyväisiä :)

Syyskuu

Syyskuussa olikin jännät paikat kun me osallistuttiin ensimmäiseen möllitokoon ja myös viralliseen kiaan. Möllitoko meni yli odotusten ja Masteri vetäisi täydet 200 pistettä alokasluokasta ja voitti tietysti! Huikeeta ja olin todella tyytyväinen kaikkiin liikkeisiin. Paikkamakuu sujui täydellisesti, vaikka molemmilta puolita tais lähteä koira ja levoton meininki oli.

Virallinen koe oli sit heti samalla viikolla ja se oli myös samalla seuramestaruuskoe. Jännitin aivan törkeästi ja luulin pyörtyväni paikkamakuussa, mutta hyvin se meni. Niin hyvin masteri ei tehnyt kuin möllitokossa, mutta ihan riittävän hyvin kuitenkin ja tais mennä mun jännityksen piikkiin ja yksi liike myös pilalle tämän takia. Tässä pisteet:

Luoksepäästävyys 10 (hyppäs vähän tuomariin päin mut ei haitannu)
Paikalla makaaminen 10 (meni sammakkoasentoon mut muuten hyvä)
Seuraaminen kytkettynä 10 (ihan nättiä)
Seuraaminen taluttimetta 8,5 (täyskäännöksessä haahuili)
Maahanmeno sueraamisen yhteydessä 10 (tosi hyvä, vaikka ihan en kunnellu liikkuria vaan lädin liian aikasin takaspäin)
Luoksetulo 10 (Tuli täysiä, vähän törmäs mut ei pahasti)
Seisominen seuraamisen yhteydessä 0 (ei pysähtynyt ollenkaan :O)
Estehyppy 8 (seisomisesta hämääntyneenä kaksoiskäsky alkuun)
Kokonaisvaikutus 10 (mahtava koira ja paljon potentiaalia!)

Kokonaispisteet siis 170 ja ALO1 ja kaiken kukkuraks seuramestaruus!





Mahtava koira kyllä ei voi muuta sanoa. Eihän se huippupisteillä voittanut, mutta jos yks liike menee nollille niin noihin voi olla tyytyväinen. Tämän seurauksena päädyttiin ilmottautumaan myös piirinmestaruustokoon. Alla vielä video kokeesta:


Piirinmestaruustoko olikin samana viikonloppuna kun omat kisat, joten lauantai aloitettiin aksaamalla kaksi starttia Henri Luomalan radoilla. Suurta menestystä ei tullut, mutta kontaktit toimi ja pitkästä aikaa lentokeinukin saatiin aikaan :D No ei hätää, koska oltiin Tarun kanssa palkkailtu keinua ja yritetty saada sitä taas nopeammaksi ja nöin siinä sit kävi, eli oikeastaan ihan oikea reaktio. Eka rata oli ihan hyvä, mutta masteri meni väärään päähän putkea jo aika alussa. Hyppärillä kaks turhaa virhetää ja 10+yliaikaa joku sekunti.

Se toko sitten oli sunnuntaina ja nyt ei jännittäny ihan niin paljon. Tuomarina oli todella tiukka Tiina Heino, joka ei selvästi arvostanut terrierin motivaatiota. Jo heti luoksepäästävyydestä 7 ja sama linja jatkui. Tässä pisteet:

 Luoksepäästävyys 7 (hyppäsi pari kertaa mua päin ja haistoi tuomarin kättä)
 Paikkamakuu 7 (liikutti etujalkojaan pari kertaa)
 seuraaminen hihnassa 7 (väljää sivusuunnassa)
 Seuraaminen taluttimetta 7 (väljää, mutta paljon parempi jo ja ei jätättäny/edistäny kuitenkaan)
 Liikkeestä maahanmeno 7 (meni aavistuksen hitaasti kuulemma mun pitkän käskyn takia)
 Luoksetulo 8 (täys kopio rauman kokeesta, tuli täysiä pienen pompun kautta)
 Liikkeestä seisominen 7 (pari askelta otti ennen kun pysähty, takasin tullessa ei hievahtanutkaan)
 Estehyppy 10 (tästä ei sentään keksiny vähentää)
 kokonaisvaikutus 10

kokonaispisteet siis 152 ja 2.tulos. Tuomari kehui koiran yleistä tekemistä mut halus rokottaa sit ihan kaikesta. No ei voi mitään ja ei nyt ainakaan menny mikään liike nollille. Seuruu oli huonointa tähän mennessä mutta ei nyt ihan huonoa kuitenkaan. ei mennyt RAUMAn joukkueella kummoisesti muutenkaan. Ainakin kokemusta saatiin tästäkin.

Syyskuun lopussa oli sitten vielä piirinmestaruusagility, jonne mennessä oli aika epävarma olo ja kun näin seuralaisten paukuttavan nollia hyppärillä niin keräsin melkoset paineet niskaani ja sössin minkä ehdin. Kuitenkin päästiin loppusuoralle asti ilman virheitä, jossa valssi himan myöhässä ja kielto. Vitosella siis maaliin ja ihan ok ajalla. Agille ei ollu paineita ja oletin kontaktien toimivan ja päätin, että nyt liikun ilman käsijarrua. Alku menikin hienosti ja tein jopa yhden hyvä persjätön kun olin niin päättänyt. No A:ltahan se koira sitten hyppäsi kun en ollu varautunu ja siitä meni rytmi sekaisin ja parit kiellot saatiin aikaan keinun ja puomin jälkeen.  RAUMAlaiset korjas potin medeissä aika hienosti ja sai ylpeä olla seuralaisistaan!

Syyskuussa oli myös hohtoepikset joissa ei oikein kulkenu niinku ei epiksissä koskaan. No sainpahan kannettua masterin radalta kontaktin sikailusta ja sen jälkeen kontaktit onkin toiminu :)

Lokakuu

pm-agin jälkeen aloin tekemään nollaratatreeniä, koska selvästi se viimenen yritys radoista puuttuu ja kuten Tarun kanssa juteltiin, jos ei pysty tekemään nollia treeneissä niin miten se voisi onnistua kisoissa! Tää on tosiaan tuottanut tulosta, vaikkei se vielä kisakentillä näykään, mutta joka treenissä olen pystynyt nollan tekemään ja osassa vieläpä ekalla yrityksellä!!

Lokakuun alussa lähdin siskolle kylään ja luvassa oli erkkaria ja agilitya kirkkonummella. Kiva oli päästä kisaamaan ihan vieraaseen paikkaan ja vitsi minkä itsevarmuuspuuskan sain ekalle radalle mennessä. Rataantutstuessa tein asioita erilailla kun muut mutta en antanu sen häiritä. Radalla ohjasin just niinku olin suunnitellut ja masteri teki hienot kontaktit yms! Okseri oli sijoitettu vaikeaan paikkaan ja siinä sitten rima putos aika reilusti kun käänsin yläkroppaa koiran ponnistaessa. No vitosella maaliin ja sijoitus 6/21 ja vain 7 koiraa sai tuloksen! Aika oli hidas, mut ehkä oltiin hieman kohmeessa ja pohja oli uus ja outo ja lisäks kontakteilla tuli kunnon stopit. Ekalla radalla olin jättänyt palkan heti hallin oven taakse ja sinne masteri juoksikin suoraan maalista. Toisella radalla tein saman ja siinä se kostautui, koska masteri yritti oikoa kaikki esteet päästäkseen palkalle. No ei mitään tästä opittiin, ettei se kestä kahta rataa palkka valmiina. Hyppäriä varten jätin palkan vaivihkaa autolle ja sinne juostiin sitten yhdessä se hakemaan. Tällä radalla kaarteet veny reilusti, ja alun päällejuoksussa olin tiellä ja taas rima tippui! Muuten puhtaasti ja kelpo aikaan kaarteista huolimatta. Nollaratatreeni on siis tuottanut tulosta, mutta rimat on herkässä tällä hetkellä.

Erkkarissa nähtiin masterin poika Duster, joka oli nuorten luokassa hienosti kolmas ERIllä vaikkei oikein meinannut käyttäytyä. Masterin tyttö Neve nähtiin ekaa kertaa ja se esiintyi myös ERIn arvoisesti. Masterin ekan pentueen poika Simo kävi myös turistina paikalla ja masteri painikin itseään isomman poikansa kanssa oikein riemulla ja pitkään :) Mukava luonne Simolla vaikutti olevan. Harmi kun piti yllättäen mennä kehään ja Simo hävisi tällä välin :(

Masteri ja Neve
Seuraavana viikonloppuna käytiin ATT:llä kisaamassa kolme starttia ja ihan hyvä fiilis jäi. Ekalla radalla eli hyppärillä pari rimaa tippui ja yksi kielto tuli eli 15rv ja kaikki ihan alussa. Kun sain rytmistä kiinni niin loppu sujui hyvin! Sama homma toisella radalla, eli virheet alussa ja sit rytmistä kiinni ja loppu hyvin. Viimenen rata oli ehkä paras ja selviydyttiin vaikka radalla oli pöytä! Virhe tuli vasta ihan lopussa kun vein keinulle ikäänkuin ulkokautta ja olin vähän myöhässä. Masteri ei hae kenua kovin hyvin, joten siihen kielto. Sen jälkeiseen putkeen piti mennä vähän pimeestä kulmasta ja vauhtia oli paljon ja luule, että masteri törmäs putkessa, koska se oli jo puolivälissä kun kääntyi takas eikä menny vielä tokallakaan yrityksellä. Hyllytettiin siis köytännössä kolmella viimesellä esteellä!!! ärsytti mutta ei voi mitään.

Masterilla on tänään synttärit ja se täyttää 4 vuotta. Sen kunniaksi ulkona myrskyää ja Masteri on saanut treenailla sisällä: näin hienosti se oppi eilen pitämään noutokapulaa! Masterista tuli myös pappa tällä viikolla! Hurjaa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti