maanantai 22. heinäkuuta 2013

Kaikenlaista

Apuva kun on pitkältä ajalta kuulumiset kertomatta :O No yritän kertoa suht lyhyesti parin kk kuulumiset :P

OMAT KISAT

Oman seuran kisat oli tosiaan kesäkuun alussa ja niistä ei jäänyt käteen muuta kun hämmentynyt fiilis. Eka radalla masteri bongasi melko alussa yhtäkkiä pituuden ja päätti hypätä sen väärinpäin=HYL ja tämän jälkeen se myös luki mun kepeillä taaksejättäytymisen poispäinkäännökseksi ja lähti ihan väärään suuntaan. Tästä eteenpäin rata meni puhtaasti ja tosi hyvällä rytmillä! Kontaktit myös oli hienot. Toisella radalla melko alussa oli okseri, jossa yritin pysyä paikallani, jotta masteri sais hypättyä sen rauhassa. No itse hyppy sujui, mutta taas masteri lähti päinvastaiseen suuntaan kun oli tarkotus. Kentän laidalla oli kommentoitu, että ohjasin suoraan muurille, mutta muuri oli todella kaukana ja itse jäin okserin eteen, eli en ihan ymmärtäny tätä, mutta videota kun ei ole niin vaikee sanoa. Siitä eteenpäin rata oli ihan kaaosta ja se hylkykin tuli jossain kohti. Mssteri oli todella oudolla päällä.

SM-KISAT

SM-kisat oli kesäkuun puolivälissä kirkkonummella. Me startattiin perjantaina kaksi normaalistarttia, eli AGI+HYP. Eka agirata oli Anne Viitasen käsialaa ja huh huh mikä rata se olikin. Ihan utopistinen kepeille vienti kahden putken suun läheisyydessä ja kaikkee muutakin kivaa. No, mutta itsepä sitten vielä tutustuin väärin ja oli ajatellut vieväni koiran putken vasempaan päähän kun olisi pitänyt mennä oikeaan päähän. Mietin rataantutustumisessa, että miksi kukaan ei tee vastakäännöstä kun oikea pää oli enemmän tyrkyllä. No ajattelin vaan vedättää, mutta radalla masteri ampui suoraan oikeaan päähän. Tästä meni pasmat sekaisin, enkä hetkeen tiennyt mihin piti jatkaa ja tuomarillekin siinä jotain höpötin. No tajusin jatkaa puomille, jossa masteri loikkas kontaktin ja kantamalla mentiin pois. Radan jälkeen tajusin, että masteri oli mennyt oikeaan päähän, eli juuri niinkun kuuluikin ja näin olin alunperinkin radan opetellut, mutta jossain vaiheessa vaihtanut toisen pään ajatuksiini. Kyllä otti päähän kun olisin halunnut kokeilla nuo haastavammat kohdat, eikä masteri olis välttämättä hypännyt kontaktia jos en olis ollu niin pihalla.
Toka rata oli hyppäri, jossa sain jo paremman draivin ja liikuin rohkeammin. Tästä johtuen tosin masteri tuli muutaman esteen ohi=HYL, mutta erityisesti haastava loppusuora oli makee kun pystyin kaukaa ohjaamaan vaikka olin myöhässä!

Lauantaina oli joukkuerata joka vaikutti kivalta. Edustettiin parsoneita ja meidän joukkueen eka lähtijä hyllytti. Paineita ei kauheesti ollu ja toisena lähtijänä sain ihan kelposuorituksen aikaan. Yksi rima tippui huolimattomassa takaaleikkauksessa ja keinulle oli vaikea kulma, jossa itse vielä ajauduin vähän väärään kohtaan ja keinulta ohitus. Ihan tyytyväinen olin tähän, vaikka rohkeammalla liikkumisella oltais kyllä nolla tehty. Yksilöihin ei ollut osallistumisoikeutta, mutta nyt päätavoitteena onkin keräillä ensi vuodelle sm-nollat kasaan ja startata myös yksilöissä :)Kesäkuussa meillä on ollut myös treenejä. Purinalla käytiin Tuulian treenissä, jossa rata näytti tältä:
Aloitettiin treeni "nolla tai ulos" systeemillä, eli medikoirilla vuorotellen niin pitkään kun tuli virhe ja sitten pois miettimään tekosiaan :D No meillä tää homma kaatui rimoihin. Vaikka 45cm rimoja oli tehty paljon sm-kisoja ajatellen, niin jostain syystä joka kiekalla tippui joku rima. Ehkä koira ei ollu kuitenkaan kunnolla lämmennyt tai sit vire oli niin kova, koska kun varsinainen koulutus alkoi, niin rimatkin pysyi ylhäällä. Tää oli kiva rata ja jälleen kerran ongelma oli mun liikkumisessa. Mun pitää suunnitella ohjaukset niin, että yritän ehtiä esim persjättöön, enkä vaan tyydy takaaleikkaukseen jossa jään sit vaan junnaamaan. Kellotettiin 5.hypylle sylivekki ja pakkovalssijaakotus(muistaakseni). Meillä ei juuri eroa ollut, mutta masteri kääntyi sylivekillä kuitenkin todella hyvin, josta olin vähän yllättynyt. Siinäkin vaan piti muistaa, että ei oteta askeleita yhtään taaksepäin. Hyvä fiilis jäi treeneistä ja oikeastaan ainut enemmän pään vaivaa tuottanut asia oli pituus, jota masteri ei taaskaan oikein hyvin hakenut, mutta tätä on nyt treenattu paljon ja rupee näyttään paremmalta.

Anne-Mari Piispanen kävi pitämässä meille kotikentällä treenit ja tykkäsin hänen tyylistään kouluttaa todella paljon! Vihdoin sain ahaa-elämyksen takaakiertoihin ja sivuttaisiin tyrkkäyksiin.  Samoin tajusin, että takaakiertoihin tai päällejuoksuihin tehtävissä persjätöissä huomaamattani olen vetänyt päällejuoksun tapaan vastakädellä, vaikka niissä kuuluisi vaan kääntyä persjättöön samantien. Anne-Mari kehui myös, että masteri kääntyy hyvin ja jälleen kerran mun vaan pitää liikkua. Kuinkahan monta kertaa tästä asiasta pitää sanoa, jotta oikeesti alan liikkumaan. No ehkä asiaa vaikeuttaa se, että ei se vaan oo niin helppoo vaikka kuinka yrittäis.

Parit epiksetkin on käyty ilman suurempaa menestystä ja itsekseen oon treenannut kisojen ja ohjattujen treenien vaikeita pätkiä. Lisäks on vähän tokoiltu jos sitä vaikka uskaltais mennä kokeeseenkin joskus :D Muuten heinäkuussa on ollut taukoa ohjatuista treeneistä

Juhannuksena masteri sai uida, samoin kun toisella jämsän reissulla, jossa se myös oli hienosti äidillä hoidossa ilman ongelmia. Jämsän reissun ajan oli totaalinen viikon aksatauko ja pidempi kisatauko

TAMSKIN KISAT

Kotimatkalla jämsästä pysähdyttiin tampereelle tamskin kisoihin kahdelle hyppärille. Tällä kertaa kisat oli hyvin järjestetty ja ne käytiin kahdella radalla, joten odottelultakin vältyttiin. Eka rata oli kaoottinen, mutta osasin sitä odottaakin. Vauhtia oli, mutta suurin järki jäi lähtöviivalle :P Masteri haukkui ja haukkui ja vielä vähän haukkui ja ite sähläsin vähintään yhtä paljon. Ilmassa oli myös totaalisen katastrofin elkeet kun lähdössä masterin nenän edestä vieri PALLO!! Onneks se oli niin keskittynyt muhun ettei sitä huomannut.

Toka rata oli tosi kivan oloinen, joskin ansaesteitä oli ripoteltu joka puolelle. Ehkä juuri tämä laittoi kuitenkin ohjaajat keskittymään, koska nollia tuli ehkä triplamäärä A-kisaan verraten. Meilläkin meni sujuvasti, mutta ennen keppejä masteri meinas lukita ne liian aikasin ja vahingossa työnsin taas jalalla sen edelliseen hyppyyn, josta vitonen kosketuksesta. Lisäks vastakäännös/jaakotus ei onnistunut vaan lähdin liian aikasin peruuttaan aj masteri jäi hyppimään ja haukkumaan hetkeksi esteen eteen josta toiset 5 rv. Yhteensä siis 10rv ja etenemä 4,04m/s. Laskin, että ilman virheitä ja paria turhaa kaarrosta oltais päästy hyvin lähelle kärkiaikoja, joten vauhtia oli kivasti!Voi olla etten kaikkea muistanut mainita, mutta tässä nyt tärkeimmät jutut. Ensi viikonloppuna onkin RKS:n isoimmat aksakisat agipitsi, jossa startteja on melkein tuhat kahtena päivänä! Itse olen koetoimitsijana Terhin kanssa, eli aamusta iltaan menee viikonloppu kentällä ja kuusi starttiakin pitäis juosta masterin kanssa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti