tiistai 30. heinäkuuta 2013

Agipitsi 2013

Vihdoin koitti kauan odotettu agipitsi, jossa myös depytoin ylitoimitsijana Terhin kanssa. Järjestelemistä riitti, mutta onneks saatiin lopulta tarpeeksi työntekijöitä paikalle ja hommat sujui paremmin kuin hyvin. Juostiin Masterin kanssa 6 rataa ja vihdoin alan löytämään rytmiä ja rohkeutta omaan liikkumiseeni ja se näkyy heti myös muiden silmiin, koska kehuja tuli useammalta taholta :)

Lauantai 27.7

Kisat alkoi aikaisin ja olin ensimmäisten joukossa paikalla. Otin masterinkin aamulla mukaan, koska en tiennyt ehtisinkö hakea sitä missään välissä. Kisat eteni hyvin ja ilma lämpeni koko ajan ja meidän ratojen aikaan helle olikin jo melkoinen. Jossain vaiheessa huomasin, että olin ottanut yhden lenkkarin ja yhden saman jalan tennarin mukaan :D No ei muuta kun kotiin hakemaan toista lenkkaria. Onneks on lyhyt matka kotiin. Päällä oli tietty pitsiasu teeman mukaan ja nähtiinpä siellä paljon muitakin hienoja pitsipukuja ja hameita ja myös miehillä :D
A-rata oli tuomariharjoittelija Petteri Kermisen tekemä. Rata vaikutti mukavalta, mutta pari haastavampaa kohtaa oli kuitenkin, mutta ei varsinaisia ansaesteitä. Rata sisälsi myös itsenäisen puomin, jonka jälkeen ennakoiva valssi, jossa lähdin liian aikasin kääntymään ja masteri tuli ohi. Lopussa oli mutkaputki, jossa ajattelin käydä hakemassa masterin läheltä putken suuta, mutta se lipsahti kuitenkin niin pitkälle, että tuli vikan esteen ohi. Tästä radasta siis 10rv ja pari sekkaa yliaikaa kun varsinkin viimeisen esteen korjaukseen meni aikaa.

B-rata oli Timo Teilerin tekemä ja tämä oli meidän osalta yksi parhaista radoista. Sain hyvän liikkeen itseeni ja mm. vauhdikas keppien avokulma löytyi ihan sairaan makeesti :) Lisäksi uskalsin tehdä muurin jälkeisen persjätön ja sain hyvin masterin oikealle puolelle, josta takaakiertoon ja niistoon. Tässä niistossa en malttanut tarpeeksi ja masteri ehti kääntyä takasin :( No mutta loppu hienosti ja olin luvannu juosta maalin jälkeen lepikkoon asti jottein masteri tiputtais viimesenä ollutta okseria ja se toimi! Tuloksena siis 5rv ja etenemä 4,05m/s, joka sellaisenaan olisi riittänyt kolmanteen sijaan ja sertiin ja aikahan olisi myös parantuntu ilman kieltoa, eli pikkasen jäi kaiveleen! Niin pienestä se oli kiinni!

C-rata oli hyppäri ja tällä kertaa sen tuomaroi Asko Jokinen (askon radat sopii meille kun nenä päähän!). Alussa oli heti vaikea keppikulma kun piti viedä poispäinkäännöksen tapaan oikealla kädellä päällejuoksun jälkeen, jottei koira hyppäisi vasemmalla olevaa hyppyä. No en linjannut tarpeeksi, joten kepeiltä ohitus. Sen jälkeinen vekkaus/puolivalssi/veto toimi muurille ja masteri meni hienosti oikeaan putken päähän (moni meni suoraan edessä olleeseen päähän). Tosin putken jälkeen etenin liikaa ja taas ennakoivan valssin seurauksena masteri tuli ohi esteestä (näitä pitää treenata!). Tuloksena siis radalta 10rv ja 0.93 yliaikaa.

Illalla oli jalat aika poikki ja punotusta oli havaittavissa yläkropassa, vaikka vannoin etten enää palaisi kun rusketusta jo löytyy. Masteri pysyi hyvin viileänä tiheällä juotolla metallihäkissä ja viilennysloimi päällä ratojen välissä. Illalla käytiin vielä Kristan kans Terhillä ja Mikolla pyörähtämässä. Ennen sitä tosin sattui päivän toinen kommellus, eli laitoin takaluukun kiinni kun olin lähdössä ja auton ovet napsahti lukkoon ja kaikki avaimet oli autossa :O onneks oli puhelin kädessä ja pääsin kyydillä kotiin soittamaan ovipalveluun ja onneks sieltä tultiin todella nopeasti avamaan ovi ja poljin Juhan vanhalla pyörällä autoa hakemaan. Vain mulle voi sattua jotain tällaista :D

Sunnuntai 28.7

Toinen päivä alkoi edellistä vähän myöhemmin ja homma sujui jo rutiinilla. Päästiin masterin kanssa kuvattavaksi ja mentiin keinua varmaan 40 kertaa kun kuvaaja kuvasi :P Hieno kuva olikin sitten seuraavan päivän länsi-suomen kannessa musta ja masterista:) 

D-rata oli seuramestaruusrata ja tosi kivan oloinen jälleen (Petteri Kermisen tekemä). Yksi juoksukohta siinä oli ja kepeille vienti oli sellainen, että meitin teenkö vastakäännöksen ennen keppejä vai en. Päätin etten tee kun en sitä rataantutustumisessa tajunnut, mutta radalla ollessa näin että masteri hyppäisi todella pitkälle ja sovelsin sitten lennosta sen vastakäännöksen joka käänsikin koiraa sitten niin hyvin, että se oli kakkosvälissä. kyllä harmitti kun se oli ainoa virhe :( No tosin juoksupätkässä tsemppasin masteria pituudelle niin, että se hyppäsi sen varmaan viiden metrin päähän ja ehti pyöriä ympyrää ennen kuin sain sen oikeaan suuntaan. Samoin ennakoivassa valssissa tuli jumalaton kaarre, eli ihan turhaa aikaa meni näihin. Hyvä meno oli muuten päällä ja liikuin rohkeasti! 5rv ja -0,92. Aikaa meni tosiaan karroksiin ja keppien korjaamiseen


E-rata oli Anne Saviojan hyppäri. Anne piti niin liikuttavan puheen tuomarin puhuttelussa, että useampi siellä tuntui vetistelevän. Muistutti siitä, että jokainen rata pitäisi tuntua maalissa siltä kuin se olisi paras nollarata. Lisäksi pitää sietää koiran virheitä, koska sekin joutuu sietämään ohjaajan virheitä loputtomiin. Joka sana totta ja itse yritän noudattaa juuri tätä ajattelua. Rata vaikutti kivalta, mutta heti kolmoselle päätin tehdä takaakiertopersjätön ja se meni pieleen kun en kääntynyt ajoissa. tätä pitäis treenata, koska mulla on ollu vriheenä vetää vastakädellä ja yritän päästä siitä eroon näissä persjätöissä. Nyt en sitä tehny ja masteri ehkä hämääntyi. No sit tuli twistattava kohta, jossa vedin masteria ja se hyppäsi suoraan mun selän taa ja väärään putken päähän. Jälkeen päin ajateltuna en edes tehny kunnon twistiä vaan pelkästään päällejuoksun ja lähdin menemään esteen ohi. Tästä eteenpäin hienosti maaliin kuitenkin.F-rata oli Askon agilityrata ja taas oikein mukava. Tällä kertaa rataantutustumisessa päätin tehdä omat ratkaisut, koska ne vaikutti hyviltä, enkä tapani mukaan kysynytkään neuvoa kokeneemmilta. Tämä toimi ja tää oli B-radan lisäks meidän paras rata! Liikuin taas rohkeasti ja oikeastaan kämmäsin vain pari kohtaa. Putken jälkeisessä valssissa olin myöhässä ja lopulta se jäi pelkäksi takaakierroksi ja sovelsin muurille jonkun sylkkärin tapaisen, joka toimi kyllä ihan hyvin, mutta takaakierron töksähtelyyn meni kyllä aikaa ja koira tais tulla jaloillekin. Lopussa piti juosta ja lujaa ja juoksin, mutta unohdin ajoissa huutaa koiraa, jolloin tuli turha kaarre ja masteri joutui hyppäämään ihan siivekkeen vierestä, jolloin tokavika rima tippui. Kuulin jo loppusuoralla kun yleisö oli valmis hurraamaan, mutta sitten tippuu rima :( No ei ollut ainut koira jolla sama rima tippui, sillä se oli vielä tapissaan eli 45cm. etenemä oli tasan 4m/s joka olisi parantunut ilman valssisähläystä ja ilman lopun kaarretta.


Pitäis varmaan useemminkin juosta pitsihameessa kun noin hyvin liikuin! Ihan huima ero esim tamskin tai sm-kisojen videoihin :O toivotaan että tää sama draivi jatkuu ja ne nollatkin sieltä tulis. Saldona siis kuusi rataa, joista 3 x 5rv, 2 x 10rv ja 1 x hyl

Loppuun vielä pari kuvaa:Molemmat kuvat on ottanut Terhi Hakala

Seuraavat kisat onkin sitten luultavasti 11.8 tsaulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti