torstai 13. joulukuuta 2012

Voittaja -12 ja muita kuulumisia

Melkein pari viikkoa onkin edellisestä kirjoituksesta kulunut. Viime viikolla ohjatut treenit osui itsenäisyyspäivään, joten jätin väliin, koska muuta ohjelmaa oli niin paljon. Pari kertaa ollaan Kristan kanssa käyty hallilla omatoimitreenaamassa. 2.päivä sunnuntaina rakennettiin ratapiirros-kirjasta kontakteja sisältävä rata halliin ja tehtiin sitä muistaakseni parillakin eri numerojärjestyksellä. Ihan hauska rata ja kontaktit toimi jälleen hienosti.

Viime perjantaina oltiin uudestaan hallilla ja siellä olikin valmiina kivan oloinen reilu 20 esteen rata, joka sisälsi paljon päällejuoksua, saksalaisen ja välistävetoa. Haastavin kohta oli putki, joka meni A:n alla  ja lisäksi vieressä oli kepitkin houkuttimena. Putki oli melkein suorassa ja kiire tuli jos ei koira itse putkea hakenut. Ensin vedin päällejuoksussa masteria liikaa ja se karkasi A:lle, vaikka olisin seissyt sen edessä. Kun vedin sitä vähemmän, karkaksi se kepeille :D Lopulta parhaiten toimi kun hypyn päällä huusin "Masteri", jolloin sain katseen pois kepeiltä ja näin se haki putken hienosti. Pitäis tehdä jotain kuuntelutreeniä joskus, kun mun mielestä "putki", "A-kiipee" ja "kepit" on melko eri käskyjä :D No mutta niinhän se menee, että äänen merkitys agilityssa tulee vasta monen muun asian jälkeen. Lisäksi pitää ite muistaa olla selkeä ja muistaa ohjata putkeen, kun taas kontakteille ja kepeille koira lähetetään kauempaa. Muut kohdat ei tuottanut suuria ongelmia ja jopa se saksalainen sujui hienosti. Välistavedossa saa olla tarkkana ja se tuntuu aina vaikealta, vaikka periaatteessa tiedänkin miten siinä pitää ohjata.

Lauantaina lähdettiinkin sitten aamulla kohti hyvinkäätä siskon pojan ristiäisiin ja sinne jäätiin myös yöksi. Sunnuntaina menin hakemaan Masterin omistajan Kaarinan kotoaan ja siitä suunnattiin messariin voittaja-näyttelyyn. Oltiin ajoissa paikalla, joten kierreltiin vähän kojuja ja käytiin kahvilla. Ehdittiin myös nähdä masterin pentu omistajineen ja tsempata heitä ennen kehää. Tämä pentu on siis masterin viimeisimmän pentueen ainoa uros After Barnakin Dusterking "dusteri", joka nyt pääsi junnuluokkaan. Edellispäivänä olikin mennyt hienosti ja tulos oli ollut JUN ERI JUK2 ja hienolla arvostelulla. Harmi vaan, että dusteri oli käynyt sen verran kierroksilla uudessa ja jännässä paikassa, ettei ollu oikein malttanut esittää ravia, vaikka seisominen olikin mennyt hienosti. Jos liikkeet olisi saatu kunnolla arvosteltua, olisi varmasti junnutitteli napsahtanut. No mutta hienosti silti. Lauantaina tuomari oli Irina Poletaeva, joka on paljon arvostellut parsoneita, eikä eriä turhaan jaa, joten senkin takia saa olla tyytyväinen arvostelun ollessa pelkkää erinomaista!

Lauantain tuomari oli Dan Ericsson ruotsista, ja jo etukäteen arvelin, ettei ruotsalainen välttämättä masterin tyyppisestä koirasta tykkää. Dusteri pääsi ensin kehään ja esiintyi jo lauantaita paremmin, mutta edelleen liikkeissö oli sen verran hakemista, että tuomari antoi EH:n. Arvostelu oli kuitenkin ihan kiva ja sijoitus luokassa kuitenkin lopulta neljäs:) On se komea koira ja onneksi jäänyt paljon isäänsä pienemmäksi, eli tulevaisuudessa on odotettavissa menestystä, kunhan poika ehtii tottua tällaisiin suuren maailman näyttelyihin :D

Duster
Valioluokassa uroksia oli kuusi, joista kaikki muut olivatkin aika erityyppisiä sirompia ja pienempiä. Masteri esiintyi tosi kivasti ja omasta mielestä liikkeetkin onnistui nyt kivasti. Tuomari ei kuitenkaan tykännyt masterista ollenkaan ja antoi EH:n ja muiden saadessa erin, ei myöskään sijoitusta tullut luokassa. Arvostelu oli ruotsiksi, mutta lähinnä negatiivisia asioita oli liian raskas kroppa, pyöreä kallo ja leveä etuliike. Hyviä asioitakin onneksi oli ja ainakin takaosaa ja luustoa kehuttiin ja lopussa oli maininta "hyvin esitetty", joka aina lämmittää mieltä :)

Masteri

Kiva kun etenkin Leena on ottanut meistä paljon kuvia niin helpottaa esittämistäkin, kun tietää miltä koira suunnilleen milloinkin näyttää ja tällä välttyy esimerkiksi venyttämästä takajalkoja liikaa tai nostamasta häntää liian ylös.

Kehän jälkeen shoppailtiin vielä ja masteri saikin joululahjaksi Kaarinalta led-valopannan, joka muutaman testikerran jälkeen vaikuttaa loistavalta ostokselta. Ei paljon tarvi arpoa, missä koira menee pimeässä metsässä ;)

Masteri valopantansa kanssa

Tänään menen hallille illalla ja toivon, että meidän kouluttaja pääsee paikalle, jottei tarvi yksin treenata. Muut ei siis pääse tänään ja kouluttajakin oli vielä epävarma. Meillä vaan tulee tosi vähän nyt ohjattuja kertoja muutenkin kun viime viikolla en päässy, ens viikolla ei kouluttajat pääse ja jouluviikolla meillä on LOA-testaus juuri torstaina, joten ei ehkä ehditä treeneihin mennessä kotiin jämsästä :/  Onneksi lauantaina on Timo Liuhdon koulutus, eli se vähän korvaa tätä kuitenkin ja eiköhän tammikuussa sitten treenitkin lisäänny kun joulukiireet on ohi.

Tänään olisi muuten Suken synttärit ja se täyttäisi 17-vuotta jos olisi elossa. Sukke siis jouduttiin vappuna lopettamaan yllättävän kunnon romahtamisen vuoksi. Onneksi se sai elää hyvän ja pitkän elämän kuitenkin. Toivotaan, että keväällä saataisiin Masterin kaveriksi suken kaltainen koira, jos sellaista enää mistään löytyy <3 Alla on vanha skannattu kuva sukesta, jonka siskoni Hanna on joskus monta vuotta sitten ottanut heidän saaressaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti